Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-01-2009, 16:33:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Καρκίνος: δεύτερη αιτία θανάτου στην ΕΕ



Ο καρκίνος είναι η δεύτερη συνηθέστερη αιτία θανάτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ποσοστά αυτά αναμένεται να αυξηθούν, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη λήψη προληπτικών μέτρων για τη μείωση των θανάτων από καρκίνο, με προτεραιότητα την περαιτέρω προώθηση του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του τραχήλου και ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού αντιπροσωπεύει το 32% των θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες και ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού το 11% στους άνδρες.

Στην πρώτη έκθεση εφαρμογής, η Επιτροπή τονίζει ότι, παρόλο που σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στον τομέα του προσυμπτωματικού ελέγχου, τα κράτη μέλη δεν τον έχουν εφαρμόσει πλήρως: λιγότερο από το μισό του ελάχιστου συνιστώμενου αριθμού προσυμπτωματικών ελέγχων πραγματοποιούνται στην ΕΕ κάθε χρόνο.

Στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Επιτροπή για την καταπολέμηση του καρκίνου, εντάσσεται η δημιουργία το 2009 μιας ευρωπαϊκής εταιρικής σχέσης με σκοπό τη δράση εναντίον του καρκίνου, συγκεντρώνοντας τα σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη σε ολόκληρη την ΕΕ σε μια συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Η εταιρική σχέση θα υποστηρίξει τα κράτη μέλη όσον αφορά τις προσπάθειές τους για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Βασικοί τομείς για μελλοντικές δραστηριότητες ως προς τον καρκίνο είναι:

1) Πληροφόρηση για την υγεία, συλλογή και ανάλυση συγκρίσιμων στοιχείων 2) Πρωτογενής πρόληψη

3) Προσδιορισμός και προώθηση της ορθής πρακτικής σε υγειονομική περίθαλψη που συνδέεται με τον καρκίνο

4) Προτεραιότητες για την έρευνα στον τομέα του καρκίνου.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links