Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-02-2009, 15:42:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ανοιχτό για το κοινό και πάλι το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ιράκ


Έξι χρόνια μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν οι θησαυροί του, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ιράκ άνοιξε και πάλι τις πύλες του.

Αμέσως μετά την εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη, το 2003, το μουσείο έγινε στόχος βανδάλων, ενώ από τις προθήκες του εκλάπησαν περί τις 15.000 αρχαιότητες.

Σύμφωνα με το BBC, οι περισσότερες από αυτές δεν επέστρεψαν ποτέ, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων διεθνών υπηρεσιών να τις εντοπίσουν.

Οι συμμαχικές δυνάμεις παρακολουθούσαν αμέτοχες την τεράστια καταστροφή και η σύληση του χώρου αποτέλεσε την περίοδο του πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα.

Η επαναλειτουργία του μουσείο εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχει δρομολογήσει η ιρακινή κυβέρνηση, προκειμένου να δείξει ότι η ζωή στο Ιράκ έχει επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς.

Βρίσκει, ωστόσο, αντίθετους πολλούς Ιρακινούς ειδικούς και αξιωματούχους του υπουργείου Πολιτισμού, που επέκριναν την επαναλειτουργία του μουσείου με το σκεπτικό ότι η καταγραφή των εκθετών και το μουσειολογικό πρόγραμμά του δεν έχουν ολοκληρωθεί.tovima
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links