Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-04-2009, 09:22:   #1
zoumzoum
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη zoumzoum
 
Εγγραφή: Dec 2008
Μηνύματα: 984
Thanks: 21
Thanked 442 Times in 245 Posts
zoumzoum is on a distinguished roadzoumzoum is on a distinguished roadzoumzoum is on a distinguished roadzoumzoum is on a distinguished road
Προεπιλογή ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 09/04/2009-15/04/2009

ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΕΡΑΦΙΝ


ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΥΠΟΘΕΣΗ
ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΕΡΑΦΙΝ-SERAPHINE-ΓΑΛΛΙΑ 2008-125΄
Σκηνοθεσία: Martin Provost
Hθοποιοί: Yolande Moreau, Ulrich Tukur, Anne Bennent, Geneviève Mnich
Το 1913 ο γερμανός συλλέκτης Wilhelm Uhde, που πρώτος αυτός αγόρασε ένα έργο του Picasso και ανακάλυψε τον τελώνη-ζωγράφο Rousseau, νοικιάζει ένα διαμέρισμα στο Senlis για να ασχοληθεί με τη συγγραφή και να ξεκουραστεί από τον ρυθμό της ζωής του στο Παρίσι. Προσλαμβάνει ως οικιακή βοηθό τη σαρανταοκτάχρονη Séraphine. Έπειτα από λίγο καιρό, παρατηρεί στο σπίτι κάποιου σημαίνοντος προσώπου της περιοχής έναν μικρό πίνακα ζωγραφισμένο πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο. Η έκπληξή του είναι μεγάλη όταν μαθαίνει πως ο δημιουργός του πίνακα δεν είναι άλλος από τη Séraphine. Έτσι αρχίζει μια πολύ συγκινητική και αναπάντεχη σχέση ανάμεσα στον έμπορο της πρωτοποριακής τέχνης και την οραματίστρια οικιακή βοηθό.
(César 2009: Βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερου α΄γυναικείου ρόλου, καλύτερης μουσικής, καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερης σκηνογραφίας, καλύτερων κοστουμιών, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Υποψηφιότητες στις κατηγορίες καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ηχοληψίας.)

FANBOYS




ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΥΠΟΘΕΣΗ
FANBOYS-ΗΠΑ 2008-90′
Σκηνοθεσία: Kyle Newman
Ηθοποιοί: Dan Fogler, Jay Baruchel, Kristen Bell, Sam Huntington, Chris Marquette, Carrie Fisher
Ο Κέβιν Σπέισι υπογράφει ως παραγωγός τη γλυκόπικρη αυτή κωμωδία, που συνδυάζει ξεκαρδιστικά απρόοπτα με στιγμές συγκίνησης. Η ιστορία αφορά τέσσερις πολύ καλούς φίλους που συνδέονται με μία αγάπη δυνατότερη κι από τους οικογενειακούς δεσμούς, μία λατρεία μεγαλύτερη κι από τη θρησκευτική: Τον Πόλεμο των Άστρων! Στην ταινία συμμετέχει και η Κάρι Φίσερ, η οποία υποδύθηκε την Πριγκίπισα Λία στη θρυλική πρώτη τριλογία “Star Wars”.
Βρισκόμαστε στο 1998 και το πρώτο επεισόδιο της πολυαναμενόμενης τριλογίας-πρίκουελ ολοκληρώνεται. Σύντομα, όλος ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει το “Star Wars: Επεισόδιο Ι - H Aόρατη Απειλή”. Όταν όμως ένας από τους τέσσερις φίλους που λατρεύουν την ταινία, αρρωσταίνει, η παρέα θα πρέπει να ταξιδέψει από το Οχάιο μέχρι την Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται η έπαυλη του Τζορτζ Λούκας, το ξακουστό Skywalker Ranch, ώστε να παρακολουθήσουν την ταινία πριν την επίσημη έξοδό της στους κινηματογράφους.

ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑ



ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΥΠΟΘΕΣΗ

ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑ-RELIGULOUS -ΗΠΑ 2008-100′
Σκηνοθεσία: Larry Charles
Συμμετέχουν: Bill Maher, Jose Luis De Jesus Miranda, Steve Berg, Andrew Newberg
Ο Μπιλ Μαερ είναι από τους πλέον γνωστούς παρουσιαστές σατιρικών/βιτριολικών εκπομπών στην αμερικάνικη τηλεόραση, απεχθάνεται την πολιτική ορθότητα και παρακολουθώντας το «Πίστευε… και Γέλα» δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως απεχθάνεται και κάθε μορφής οργανωμένη θρησκεία, ανεξαρτήτως του αριθμού των ατόμων που την ασπάζονται. Σε ένα ντοκιμαντέρ που για πολλούς συμπατριώτες του είναι μία επώδυνη γροθιά στο στομάχι ο Μαρ μιλάει με όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο μπορεί, φτάνει μέχρι το Βατικανό και παρουσιάζει καταστάσεις που μπορούν με την ίδια ευκολία να προκαλέσουν γέλιο και κλάμα ταυτόχρονα. Είναι βέβαιο πως πολλοί θα το χαρακτηρίσουν βλάσφημο, όσοι όμως έχουν ελάχιστα ανοικτό το μυαλό τους θα το καταδιασκεδάσουν.


ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΣ



ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΥΠΟΘΕΣΗ

ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΣ-ISSIZ ADAM-ΤΟΥΡΚΙΑ 2008-113′
Σκηνοθεσία: Cagan Irmak
Ηθοποιοί: Melis Birkan, Cemal Hunal, Yildiz Kultur, Serif Bozkurt
Ο τριαντάρης Αλπέρ είναι ένας ταλαντούχος σεφ που διευθύνει το δικό του εστιατόριο. Μπορεί στην επαγγελματική του ζωή να έχει γνωρίσει την επιτυχία, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στα προσωπικά του. Ενώ η καθημερινότητά του αναλώνεται μεταξύ γαστρονομικών δημιουργιών, σχέσεων της μίας νύχτας και call-girls, μια επίσκεψη σε ένα μαγαζί μεταχειρισμένων δίσκων και βιβλίων στα δρομάκια του Μπέγιογλου, θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.

ΨΩΝΙΖΩ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ




ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΥΠΟΘΕΣΗ
ΨΩΝΙΖΩ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ-CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC-ΗΠΑ 2009-108′
Σκηνοθεσία: P.J. Hogan
Ηθοποιοί: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow, Kristin Scott Thomas
Η Ρεμπέκα Μπλούμγουντ (Ίσλα Φίσερ) είναι μια χαριτωμένη Νεοϋορκέζα με ιδιαίτερο ταλέντο στο shopping - ίσως μεγαλύτερο από ό,τι χρειάζεται κανείς… Το όνειρό της είναι να πιάσει δουλειά στο αγαπημένο της περιοδικό μόδας, αλλά αρχικά οι προσπάθειές της αποτυγχάνουν. Κάποια στιγμή όμως, της προσφέρεται η ευκαιρία για μια στήλη σε οικονομικό περιοδικό του ίδιου εκδοτικού οίκου. Κι ενώ βλέπει ότι οι επιθυμίες της μπορεί να γίνουν πραγματικότητα, προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει το παρελθόν από το να καταστρέψει το μέλλον της, προκαλώντας αστείες και απρόβλεπτες καταστάσεις.
__________________
Ο χρήστης zoumzoum δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links