Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-04-2009, 14:21:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Πρώτος θάνατος από τη γρίπη των χοίρων στις ΗΠΑ



Ο πρώτος θάνατος από την γρίπη των χοίρων εκτός του Μεξικό - όπου 159 άνθρωπόι έχουν χάσει τη ζωή τους - επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη (29/4) στις ΗΠΑ από αξιωματούχους. Στο μεταξύ όλο και περισσότερες χώρες αναφέρουν κρούσματα του ιού στο έδαφός τους με τελευταία τη Γερμανία όπου σημειώθηκαν τρία κρούσματα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο της αύξησης του επιπέδου συναγερμού από το 4 στο 5.

Θανατηφόρο κρούσμα στις ΗΠΑ

Κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο στις ΗΠΑ από τη νέα γρίπη των χοίρων - πρόκειται για ένα νήπιο 23 μηνών που πέθανε στο Τέξας. Είναι ο πρώτος θάνατος από τη γρίπη των χοίρων που αναφέρεται εκτός του Μεξικού, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τη νόσο αυτή. Ο αξιωματούχος δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί 65 κρούσματα σε έξι πολιτείες. Στη Νέα Υόρκη με τον ιό έχουν μολυνθεί πάνω από 25 μαθητές σχολείου του Κουίνς, μεταξύ των οποίων και παιδιά ομογενών.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια –πολιτεία που συνορεύει με το Μεξικό - Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πράττοντας έτσι καθιστά πιο εύκολη την παροχή βοήθειας προς την πολιτεία.

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της επιδημίας αν υπάρξει επιδείνωση.

Τα κρούσματα ανά τον κόσμο

Τρία κρούσματα της γρίπης των χοίρων επιβεβαιώθηκαν στη Γερμανία και αφορούν δύο γυναίκες 22 και 37 ετών και έναν άντρα περίπου 30 ετών, ανακοίνωσε την Τετάρτη (29/4) το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τρία κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Νέα Ζηλανδία, δύο στο Ισραήλ - τα πρώτα στη Μέση Ανατολή. Επίσης επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα στην Ισπανία. Όλοι οι ασθενείς είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο Μεξικό.

Επτά νέα κρούσματα (συνολικά 13) επιβεβαιώθηκαν στον Καναδά, στην επαρχία της Αλμπέρτα.

Μια 21χρονη από την Κόστα Ρίκα είναι το πρώτο κρούσμα της νόσου στην Κεντρική Αμερική.

Έξι ύποπτα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Νότια Κορέα, 24 στη Χιλή, 42 στην Κολομβία, 4 στο Χονγκ Κονγκ και 91 στην Αυστραλία.

Ασθενείς βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση στη Δανία, την Σουηδία, την Ελλάδα, την Τσεχία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ολλανδία και την Βραζιλία.

Στους 159 οι θάνατοι στο Μεξικό

Στο Μεξικό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα, από γρίπη έχουν χάσει τη ζωή τους 159 άνθρωποι, ενώ 1.300 ασθενείς νοσηλεύονται σε σύνολο 2.500 κρουσμάτων. Από τους θανάτους αυτούς μόνο οι επτά προκλήθηκαν από τον ιό της γρίπης των χοίρων, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν κλειστοί στη χώρα και στην πόλη του Μεξικού ο δήμαρχος αποφάσισε να κλείσουν τα εστιατόρια, τα καφέ και οι χώροι διασκέδασης. Το κοινοβούλιο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών και όλοι οι βουλευτές φορούσαν χειρουργικές μάσκες. Δάνειο μεγαλύτερο τον 250 εκατομμυρίων δολαρίων χορηγεί η Παγκόσμια Τράπεζα στο Μεξικό για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.



Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
manolissp (03-05-2009)
Sponsored Links