Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-05-2009, 15:59:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Eπιδρομή από ακρίδες στη Ρόδο



Επιδρομή από ακρίδες σημειώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο νησί της Ρόδου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν τρομοκρατηθεί. Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Αρχάγγελου Ρόδου Κα Βίκυ Γέροντα στη ΝΕΤ και την εκπομπή ‘Συμβαίνει Τώρα’ με την Πόπη Τσαπανίδου, ήδη οι τοπικές αρχές έχουν προχωρήσει σε ψεκασμούς, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί η Νομαρχία και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι ζημιές σε καλλιέργειες – κυρίως - φυτών είναι τεράστιες, καθώς είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλα σμήνη από ακρίδες κάνουν την εμφάνισή τους στη συγκεκριμένη περιοχή. Ωστόσο, δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργιών για τους κατοίκους του νησιού, ως είθισται να συμβαίνει σε άλλες χώρες και αυτό γιατί το κλίμα της Ρόδου είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των χωρών του εξωτερικού, όπου συναντώνται επιδρομές ακριδών. Οι βροχές δεν είναι τόσο συχνές, ούτως ώστε οι ακρίδες να πολλαπλασιάζονται, ενώ διαπιστώθηκε ότι και οι ουσίες που παράγουν και απελευθερώνουν οι ακρίδες, τόσο κατά την μετακίνησή τους, όσο και κατά την πέψη της τροφής τους είναι μικρές σε ποσότητα και χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links