Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-07-2009, 23:31:   #1
P@ntelis Web
Administrator
 
Το avatar του χρήστη P@ntelis Web
 
Εγγραφή: Oct 2006
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.372
Thanks: 439
Thanked 690 Times in 351 Posts
My Mood:
P@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the rough
Post Ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Ο Σέρβος συνθέτης και ερμηνευτής Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς (Zeljko Joksimovic), παρά την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με το Ελληνικό κοινό δεν είχε βρεθεί ποτέ στη χώρα μας για συναυλίες. Μέσα στο φθινόπωρο όμως θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε για πρώτη φορά ζωντανά επί σκηνής, σε δύο εμφανίσεις που αναζητούν οριστική ημερομηνία σε χώρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη γνωριμία μας με το Ζέλικό έγινε το 2004 μέσα από την μπαλάντα του «Lane Moje» η οποία κατέλαβε τη 2η θέση στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision στην Κωνσταντινούπολη (μπροστά από το Shake It του Σάκη Ρουβά). Επέστρεψε στη Eurovision ως συνθέτης το 2006 με το τραγούδι «Lejla» για το συγκρότημα Hari Mata Hari (Βοσνία Ερζεγοβίνη) το οποίο κατέλαβε την 3η θέση και το 2008 με το τραγούδι «Oro» για την Jelena Tomasevic Hari (Σερβία).

Η αγάπη του για την Ελλάδα φαίνεται έμπρακτα όταν λίγο πριν το τέλος του 2008 συνεργάζεται με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο νέο άλμπουμ της, στη σύνθεση του τραγουδιού «Το τέλος μας δες». Παράλληλα σύνθεσή του έχει διασκευάσει στα Ελληνικά και η Μελίνα Ασλανίδου με τίτλο «Πόσο Πόσο» στο πρόσφατο «best of» album της. Πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας για την παρουσίαση του κομματιού «Nikola Tesla» το οποίο κυκλοφόρησε από Ελληνική εταιρία για όλο τον κόσμο, μέσα από τη συλλογή «Balkan Routes vol .1: Nikola Tesla».

Γεννημένος στις 20 Απριλίου του 1972 στη Σερβία, δείχνει από μικρός την αγάπη του για τη μουσική. Στα 12 κερδίζει στο Παρίσι τον τίτλο του πρώτου ακορντεονίστα της Ευρώπης ενώ ως αριστούχος του Μουσικού Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου συμμετέχει στα πρώτα του βήματα σε διεθνή φεστιβάλ ως συνθέτης και ερμηνευτής. Από την πρώτη του κιόλας δισκογραφική δουλειά στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 βρέθηκε στην κορυφή με τις περισσότερες πωλήσεις καλλιτέχνη για την ευρύτερη περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς είναι ένας από τους λίγους μουσικούς που μπορούν να παίξουν πάνω από 14 μουσικά όργανα.
e-radio.gr
__________________
Ο χρήστης P@ntelis Web δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links