Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-09-2009, 20:06:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Το μοίρασμα του κρεβατιού βλάπτει την υγεία



Για το καλό της υγείας αλλά και της σχέσης τους, τα ζευγάρια θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.Ο Dr Neil Stanley, ειδικός σε θέματα ύπνου, δήλωσε πως το μοίρασμα του κρεβατιού μπορεί να συσχετίζεται με σημαντικές διαταραχές του ύπνου και κατΆ επέκταση της υγείας και πρότεινε στα σύγχρονα ζευγάρια να ακολουθήσουν το παράδειγμα παλαιότερων εποχών.

Συσχέτισε μάλιστα το μοίρασμα του κρεβατιού, κατά τη διάρκεια του ύπνου, με προβλήματα όπως καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, κατάθλιψη, τροχαία ατυχήματα και φυσικά εκδόσεις διαζυγίων.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε πρόσφατα σε δείγμα 40 ζευγαριών, περισσότερα από το 50% αυτών εμφανίζουν και αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο, επειδή μοιράζονται το κρεβάτι.

Στόχος της εν λόγω έρευνας ήταν να συγκρίνει το πόσο καλά κοιμούνται τα ζευγάρια, που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι σε σχέση με εκείνα που κοιμούνται χωριστά.

Οι παλιοί ξέρουν καλύτερα

Ο Dr Stanley, ο οποίος κοιμάται σε ξεχωριστό κρεβάτι από τη γυναίκα του, επισημαίνει πως ιστορικά ο άνθρωπος δεν «προβλεπόταν» να μοιράζεται το κρεβάτι του.

Η συνήθεια αυτή δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης, οπότε οι άνθρωποι μετανάστευαν σε πυκνοκατοικημένες πόλεις και αντιμετώπιζαν πρόβλημα χώρου.

Ακόμα και πριν τη βικτωριανή εποχή, δεν ήταν ασυνήθιστο τα ζευγάρια να κοιμούνται χωριστά, ενώ και στην αρχαία Ρώμη, το συζυγικό κρεβάτι ήταν η «κοινή έδρα» σεξουαλικής συνεύρεσης του ζευγαριού.

Ωστόσο, δε συμβουλεύει όλα τα ζευγάρια να κοιμούνται χωριστά, αλλά τονίζει πως εάν ένα ζευγάρι έχει συνηθίσει να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, δε θα πρέπει, για κανένα λόγο, να αλλάξει συνήθειες.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geodon : 10-09-2009 στις 22:16:
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links