Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-09-2009, 16:36:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Έτοιμη η τρίτη έκδοση του Chrome 3.0


Διαθέσιμη είναι πλέον η τρίτη έκδοση του browser της Google, η οποία υπόσχεται μεγαλύτερες ταχύτητες και νέα χαρακτηριστικά

Η Google διέθεσε χτες στο κοινό την Version 3 του Chrome, κάτι που σημαίνει ότι η μάχη των browsers γίνεται ολοένα και πιο αβυσσαλέα. Η νέα αναβάθμιση έρχεται να προσθέσει καινούρια εργαλεία αλλά και κατά 25% ταχύτερη απόδοση στην JavaScript, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Ανάμεσα στα κυριότερα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται βελτιώσεις στις καρτέλες (tabs) αλλά και τον χειρισμό του περιεχομένου audio/video. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση έρχεται ένα χρόνο μετά την πρώτη διάθεση του Chrome.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε η εταιρεία στο blog της δηλώνει ότι: "Αυτή η έκδοση είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς 51 προγραμματιστών, 21 beta και 15 stable αναβαθμίσεων και 3.505 διορθώσεων σε bugs, μέσα σε διάστημα 1 έτους".

Ο Google Chrome έχει καταφέρει, έως τώρα, να κερδίσει μόλις του 3.5% της παγκόσμιας αγοράς, κάτι που τον τοποθετεί, όμως, μπροστά από τους παλαιότερους Opera και Apple Safari. Κυρίαρχο στην αγορά αποτελεί ο Internet Explorer της Microsoft, με μερίδιο 58%, και ακολουθεί ο Mozilla Firefox με περίπου 31%.

Όπως είναι γνωστό, ο Chrome αποτέλεσε το πρώτο βήμα, ώστε η Google να προχωρήσει και στο επόμενο στάδιο, στην ανάπτυξη δηλαδή του δικού της λειτουργικού συστήματος. Η ανακοίνωση για το Chrome OS είχε γίνει στις αρχές του καλοκαιριού.

Τα νέα χαρακτηριστικά του browser περιλαμβάνουν προσαρμόσιμες tab pages (μπορείτε να αποτρέψετε τη φόρτωση ορισμένων τμημάτων ή να ανακατατάξετε τα thumbnails κάποιας σελίδας).

Η Google απλοποίησε, επίσης, τη χρήση του Omnibox, -της μπάρας που συνδυάζει τη γραμμή εργαλείων με το πεδίο αναζήτησης- εισάγοντας εικονίδια για τον πιο εύκολο διαχωρισμό των σελίδων και των sites.

Επιπλέον, η πιο εξελιγμένη υποστήριξη για την HTML5 σημαίνει την πιο ομαλή αναπαραγωγή του βίντεο περιεχομένου χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση ξεχωριστού plug-in.


pcw
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links