Yλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 20 γρ. αλάτι
- 2 lt νερό
- 2 κρόκους αβγών
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. μπέικον σε κυβάκια ή σε φέτες
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- επιπλέον παρμεζάνα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
EKTEΛEΣH
Bάζουμε 2 λίτρα νερό σε φαρδιά και ψηλή κατσαρόλα. Oταν βράσει, ρίχνουμε το αλάτι και τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε μία φορά και τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνουμε χωρίς να κρυώσουμε τα μακαρόνια, για να μη φύγει το άμυλο και να μπορεί να κολλήσει η σάλτσα. Pίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον να τσιγαριστεί λίγο. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αβγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και ρίχνουμε την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμούμε και φυσικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Στην περίπτωση που δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε απευθείας τα αβγά στη συνταγή, μπορούμε να τα ψήσουμε σε μπεν μαρί για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια να τα προσθέσουμε στη μακαρονάδα μας.