Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-09-2009, 17:20:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Σπαγγέτι καρμπονάρα



Yλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 20 γρ. αλάτι
  • 2 lt νερό
  • 2 κρόκους αβγών
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον σε κυβάκια ή σε φέτες
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • επιπλέον παρμεζάνα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
EKTEΛEΣH
Bάζουμε 2 λίτρα νερό σε φαρδιά και ψηλή κατσαρόλα. Oταν βράσει, ρίχνουμε το αλάτι και τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε μία φορά και τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνουμε χωρίς να κρυώσουμε τα μακαρόνια, για να μη φύγει το άμυλο και να μπορεί να κολλήσει η σάλτσα. Pίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον να τσιγαριστεί λίγο. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αβγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και ρίχνουμε την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμούμε και φυσικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip:
Στην περίπτωση που δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε απευθείας τα αβγά στη συνταγή, μπορούμε να τα ψήσουμε σε μπεν μαρί για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια να τα προσθέσουμε στη μακαρονάδα μας.
__________________


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ironitsa : 28-09-2009 στις 19:46:
Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links