Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-12-2006, 09:12:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Η απώλεια ύψους προδιαθέτει σε καρδιαγγειακά νοσήματα

[right:24537a69ab]http://img223.imageshack.us/img223/1460/134093yp7.jpg[/right:24537a69ab]
Είναι γνωστό ότι καθώς γερνάμε, χάνουμε πόντους και γινόμαστε κοντύτεροι. Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που χάνουν τρία ή περισσότερα εκατοστά καθώς γερνάνε έχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα ή να αποβιώσουν.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Archives of Internal Medicine, ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με επικεφαλής την Δρ Γκόγια Γουανναμεθ μελέτησε στοιχεία που αφορούσαν 4.200 άνδρες λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες κινδύνου καρδιακής νόσου και κακής κατάστασης της υγείας.

Το δείγμα, ήταν τμήμα του δείγματος που συμμετείχε στη μελέτη British Regional Heart Study, στην οποία συμμετείχαν άνδρες που είχαν εγγραφεί από το 1978 μέχρι και το 1980, και είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση για 20 χρόνια, και επανεξετάστηκαν όταν ήταν πλέον 60 και 70 ετών.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο 1.67 εκατοστά ύψους. Αλλά 1.400 συμμετέχοντες έχασαν περισσότερα από 2 εκατοστά.

Πολλοί εκ των θανάτων των ανδρών που είχαν χάσει ύψος οφείλονταν σε καρδιαγγειακά νοσήματα, αναπνευστικά ή άλλες μη-καρκινικές παθήσεις.

Η απώλεια ύψους συσχετίστηκε με 42% αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίων επεισοδίων όπως έμφραγμα, ακόμα και σε άνδρες που δεν είχαν ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου.

Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί η απώλεια ύψους αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου και εμφράγματος, αν και η οστεοπόρωση, είναι ήδη διαπιστωμένο ότι αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου.

«Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι το χαμηλό ανάστημα σχετίζεται με καρδιαγγειακά νοσήματα, επομένως μας κίνησε το ενδιαφέρον να δούμε αν η απώλεια ύψους από μόνη της επηρεάζει την θνησιμότητα», επισημαίνει η ερευνήτρια και σημειώνει ότι η απώλεια μυϊκής μάζας εξηγεί εν μέρει την απώλεια ύψους και συστήνει σε άνδρες και γυναίκες να παραμένουν σωματικά δραστήριοι για όσο περισσότερο μπορούν, ακόμα και στα βαθιά γεράματα.

Εξάλλου μπορεί να υπάρχουν υποκείμενοι μηχανισμοί που συντελούν τόσο στην οστική απώλεια όσο και στην απώλεια ύψους καθώς και στην εκδήλωση στεφανιαίας νόσου και άλλων παθήσεων.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links