Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-11-2009, 20:04:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Με λαμπρότητα και συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου



Δεσπόζει στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, η μεγάλη δωρεά του πρώην Δημάρχου Γ. Ηλίδη

Μια πολύ ξεχωριστή και πολύ σημαντική ημέρα γιόρτασαν τα Γιαννιτσά.

Παράλληλα με την απελευθέρωσή της πόλης το 1912 και την Ημέρα του Μακεδονικού αγώνα, η 20η Οκτωβρίου φέτος έμελλε να έχει και έναν άλλο χαρακτήρα. «Θα μπορούσε κάποιος να παραπέμψει σε μια ιστορική σύμπτωση με σημειολογικό χαρακτήρα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου και αυτό, γιατί από σήμερα, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου δεσπόζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο αποτελεί δωρεά του πρώην Δημάρχου Γιαννιτσών Γεωργίου Ηλίδη και είναι έργο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ιωάννης Αλκαίου.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων πραγματοποιήθηκε την 20/10/09, στις 1.15 το μεσημέρι, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σε μια υπέροχη μέρα και με την παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου που έδωσε το παρόν στην ιδιαίτερη και ιστορική αυτή στιγμή για την πόλη των Γιαννιτσών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο γλύπτης του έργου κ. Ιωάννης Αλκαίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο «όνειρο ζωής του Πρύτανη του Δήμου Γιαννιτσών», όπως χαρακτήρισε τον κ. Ηλίδη, προσθέτοντας πως «αν και βρίσκεται στην ένατη δεκαετία της ζωής του, πρωτοστατεί σε δράση και προσφορά».



Πηγή : geodon
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links