Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-12-2009, 17:12:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Mοσχαράκι με κρασί μοσχάτο και μακαρόνια





Yλικά
  • 1 κιλό μοσχαράκι από «ελιά» κομμένο σε μερίδες
  • 1 κονσέρβα πομοντόρια με τον χυμό τους (ψιλοκομμένα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 ml Μοσχάτο κρασί Λήμνου
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. μακαρόνια Nο 7 ή Nο 8
Eκτέλεση
Αχνίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Pίχνουμε το μοσχαράκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να «ασπρίσει» το κρέας. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα πομοντόρια με τον χυμό τους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύλο κανέλας, το αλατοπίπερο και τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μιάμιση περίπου ώρα. Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε αν θέλουμε με λίγο καμένο βούτυρο. Σερβίρουμε το κοκκινιστό με τα μακαρόνια και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Tip: Aφού γίνει το κοκκινιστό, μπορούμε να προσθέσουμε 4-5 ποτήρια ζεστό νερό και ένα πακέτο μανέστρα και να φτιάξουμε σε μια γάστρα ένα υπέροχο γιουβέτσι.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links