Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-02-2010, 17:44:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Ξεκλείδωσαν το μυαλό ασθενών που έμειναν φυτά

Στο μυαλό των ασθενών που έχουν μείνει φυτά μπήκαν βρετανοί επιστήμονες, αποκαλύπτοντας πως ορισμένοι από αυτούς που θεωρούνται ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον μπορεί τελικά να σκέφτονται και να αντιδρούν κανονικά. Η έρευνα των επιστημόνων έγινε σε Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο, με μια νέα μέθοδο ανίχνευσης της εγκεφαλικής δραστηριότητας και έδειξε πως οι άνθρωποι που έχουν μείνει φυτά – και όχι σε κώμα – μπορούν να έχουν συνείδηση του περιβάλλοντος τους.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα ηχομαγνητικό μηχάνημα απεικόνισης της σκέψης που δείχνει την εγκεφαλική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο.
Ζήτησαν λοιπόν από ασθενείς αλλά και υγιείς εθελοντές να σκεφτούν ότι παίζουν τένις την ώρα που το μηχάνημα θα «σκάναρε» τον εγκέφαλο τους. Όλοι οι υγιείς αμέσως ανιχνεύτηκαν με τον ερεθισμό του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνος για την κίνηση.
Το αξιόλογο της υπόθεσης είναι και τα 4 από τους 23 ασθενείς που θεωρήθηκαν φυτά είχαν ακριβώς την ίδια δραστηριότητα.
Αμέσως μετά, ζήτησαν από έναν ασθενή, έναν Βέλγο που είχε τραυματισθεί σοβαρά από αυτοκινητιστικό πριν από εφτά χρόνια και είχε μείνει φυτό, να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις.
Αποδείχθηκε ότι μπορούσε να απαντήσει με «ναι» και «όχι» χρησιμοποιώντας τη σκέψη του. Οι επιστήμονες του ζήτησαν στο «ναι» να σκέφτεται τον αγώνα τένις και στο «όχι» να σκέφτεται ότι περπατά άσκοπα σε έναν δρόμο.
Ο ασθενής απάντησε σωστά σε πέντε από τις έξι ερωτήσεις που αφορούσαν τη ζωή του. Για π.χ., επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας του ονομαζόταν Αλέξανδρος.
Η ανακάλυψη αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το θέμα της ευθανασίας, φέρνοντας την αντιμέτωπη με το αν τελικά είναι σωστό να διακόπτεται η θεραπεία σε ασθενείς που είναι χρόνια σε κωματώδη κατάσταση.
Ο εισηγητής της έρευνας, δρ Άντριαν Όουεν υποστηρίζει: «Μείναμε εμβρόνητοι από το γεγονός ότι αυτοί οι ασθενείς έχουν συνείδηση, ξέρουν τι συμβαίνει γύρω τους αλλά για λόγω της βλάβης ο εγκέφαλος δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένες εντολές. Αυτή η έρευνα ανοίγει νέους δρόμους για την κατάσταση των ανθρώπων που μένουν φυτά».

__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links