Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-12-2006, 17:16:   #22
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

[right:3f41d61a75]http://img226.imageshack.us/img226/68/kallitheadiaitisiapn3.jpg[/right:3f41d61a75]
Εξέταση... στα αγγλικά

Μπορεί τόσο η ΕΠΟ όσο και η ΚΕΔ να έκαναν αίτημα να μην βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι εκθέσεις της ProZone για τις αξιολογήσεις των Ελλήνων διαιτητών, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο και με την απολογιστική έκθεση του πρώτου γύρου που εστάλη στην Σούπερ Λίγκα και η οποία δημοσιεύτηκε στον ελληνικό Τύπο. Το παράδοξο είναι πως τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο αρνητικά σε αντίθεση με τα όσα θα πίστευε ενδεχομένως η πλειονότητα του φίλαθλου κοινού.

Η αγγλική εταιρεία χώρισε την έκθεσή της σε δύο βασικές ενότητες. Η πρώτη λέγεται «πίνακας ικανότητας» και η δεύτερη «βαθμολογία». Στην πρώτη γίνεται επανεξέταση των ικανοτήτων των διαιτητών που βαθμολογούνται με κάτω από 50. Αυτοί υποβιβάζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες μέχρι να επανέλθουν σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ ακόμα παρακολουθούν και διάφορα σεμινάρια.

Αντίθετα όσοι έχουν υψηλές βαθμολογίες ορίζονται σε μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Η θέση του κάθε διαιτητή στον πίνακα ικανότητας προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμολογιών του. Σοβαρά υπόψη λαμβάνεται και ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθος.

Όταν δηλαδή μια κακή εμφάνιση ενός διαιτητή αποτελεί απλά μια παρένθεση στις καλές του διαιτησίες τότε υπάρχει μεγαλύτερη επιείκεια. Σε περίπτωση ωστόσο που ακόμα και μια, μεμονωμένη κακή διαιτησία καθορίσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα τότε ο διαιτητής μένει εκτός σημαντικών αναμετρήσεων για μία ως πέντε αγωνιστικές.

Όσον αφορά την βαθμολογία είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος όρος των βαθμών της ProZone είναι στο 62 ενώ τις ΚΕΔ στο 79. Μάλιστα ο Θανάσης Μπριάκος που είναι πρώτος στην βαθμολογία της ΚΕΔ με μέσο όρο 8,53 είναι πέμπτος στην αντίστοιχη της ProZone, o Γιώργος Κασναφέρης είναι δεύτερος για την ΚΕΔ και έβδομος για την αγγλική εταιρεία ενώ ο Κύρος Βασσάρας που είναι τέταρτος για την ΚΕΔ είναι 20ος για την ProZone.

Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση