Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-02-2010, 13:24:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Bulletin Board: o πρόγονος των Forums έχει γενέθλια


Εν αρχή ην οι βάσεις BBS. Αρκετά χρόνια πριν ο Tim Berners-Lee οραματιστεί το World Wide Web, ξεκίνησε την online του πορεία, στις 16 Φεβρουαρίου 1978, το "Computerized Bulletin Board System", ένας ηλεκτρονικός μαυροπίνακας ανακοινώσεων, βάζοντας τα θεμέλια της μαζικής επικοινωνίας στο Internet.

Τον Ιανουαρίο του 1978 ολόκληρη η αμερικανική πολιτεία του Οχάιο είχε αποκλειστεί από μια χιονοθύελλα. Η ταχύτητα ανέμου ξεπερνούσε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, οι θερμοκρασίες ήταν αρκτικές φθάνοντας τους -50 βαθμούς Κελσίου και το χιόνι ξεπερνούσε το ένα μέτρο - τότε, υπό αυτές τις συνθήκες, δόθηκε μια μεγάλη ώθηση για την ανάπτυξη του Internet.

Ανάμεσα στους αποκλεισμένους ήταν ο Ward Christensen και ο κολλητός του Randy Suess. Και οι δύο ήταν παθιασμένοι με τους υπολογιστές ενώ εκμεταλλεύτηκαν το ελεύθερο χρόνο που είχαν εξαιτίας της χιονοθύελλας για να αναπτύξουν το πρώτο Bulletin Board System (BBS) του κόσμου.

Και πριν καλά-καλά περάσει η καταιγίδα, η πρώτη BBS ανέβηκε online. Και έτσι ξεκίνησαν όλα. Μέσα στα επόμενα χρόνια δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέων Bulletin Boards, με ότι θέμα μπορεί να φανταστεί κανείς, από χόμπι και αθλητικά έως το hacking και την πορνογραφία.

Αν και θεματικά συγκρίνονται με τα σημερινά forums, από τεχνολογικής απόψεως ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό: o υπολογιστής, ο οποίος φιλοξενούσε τη BBS, ήταν κατά κανόνα ένας ιδιωτικός υπολογιστής που συνδέονταν online με μια ιδιωτική τηλεφωνική σύνδεση.

Έτσι μπορούσε να συνδεθεί μόνο ένας σε μια BBS για να αφήσει ένα σχόλιο ή να κατεβάσει ένα αρχείο και στη συνέχεια να διακόψει τη σύνδεση για να ανοίξει χώρο για τον επόμενο.



pcnea.blogspot.com
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links