Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-02-2010, 22:22:   #1
P@ntelis Web
Administrator
 
Το avatar του χρήστη P@ntelis Web
 
Εγγραφή: Oct 2006
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.372
Thanks: 439
Thanked 690 Times in 351 Posts
My Mood:
P@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the rough
Exclamation Η δορυφορική πειρατεία είναι κακούργημα!

ΜΕ τον προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής Μανώλη Σφακιανάκη «γνωριζόμαστε» πολλά χρόνια.

Ο «Πουαρό του Διαδικτύου», όπως συχνά τον αποκαλούν, έχει υπό την εποπτεία του και την δορυφορική πειρατεία, δηλαδή την παρακολούθηση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών με κάρτες που έχουν «σπασμένους κωδικούς». Πιο απλά, πολλοί Έλληνες παρακολουθούσαν, και εξακολουθούν να παρακολουθούν, τα κανάλια της NOVA χωρίς να πληρώνουν συνδρομή.

Με τον κ. Σφακιανάκη είχα μια σύντομη συνομιλία, λίγο πριν εισέλθει στο REX να μιλήσει για το «Ασφαλές Διαδίκτυο». Γνωρίζει πολύ καλά την ιστοσελίδα Satleo www.satleo.gr που, ο υπογράφων το κείμενο αυτό, ενημερώνει κάθε μέρα εδώ και 15 χρόνια! Η ιστοσελίδα ασχολείται βασικά με την δορυφορική τηλεόραση – και τα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – και είναι παγκοσμίως γνωστή γιατί αποτελεί ένα σύνδεσμο του απόδημου Ελληνισμού με την μητέρα Ελλάδα.

Σχεδόν όλοι οι Έλληνες, όπου γης, έχουν δορυφορικά πιάτα για να κάνουν λήψη Ελληνικών καναλιών και όπως συχνά μου εξομολογούνται «…για να μην ξεχάσουν τα παιδιά μας την Ελληνική γλώσσα». Οι ομογενείς διψάνε για Ελλάδα και η ιστοσελίδα Satleo είναι από τις «αγαπημένες» στην καθημερινή τους ενημέρωση.



Χαιρέτησα τον Μανώλη Σφακιανάκη και του ζήτησα να μας σχολιάσει την δορυφορική πειρατεία μέσω Ίντερνετ και τις πρόσφατες επιτυχίες της υπηρεσίας του στην καταπολέμηση του φαινομένου αυτού.

«Πολύ σύντομα θα έχουμε καταπολεμήσει πλήρως την δορυφορική πειρατεία. Σε 10 μέρες οι Gamma κάρτες θα έχουν πεθάνει στην αγορά… » μας λέει με έμφαση (να εξηγήσω ότι οι κάρτες Gamma χρησιμοποιούνται για υποκλοπή του σήματος της NOVA, ουσιαστικά δηλαδή αποτελούν «κλώνο» γνήσιας κάρτας).

Τον ρώτησα να μας πει «ποια είναι η ευθύνη των απλών ανθρώπων που παρακολουθούν παράνομα τα κανάλια της Nova χωρίς να πληρώνουν». «Έχουν την ίδια ευθύνη με αυτούς που διανέμουν αυτές τις κάρτες ή τους κωδικούς μέσω διαδικτύου. Έχουν ήδη γίνει μηνύσεις εναντίον 8000 ατόμων! Έχουν ευθύνη κακουργήματος, έχουν συμμετοχή σε κακούργημα. Πρέπει να γίνουμε επιτέλους χώρα!»

Στην παρατήρησή μου «Μα μέχρι στιγμής κάνεις δεν έχει καταδικαστεί!» μας απαντά: «Αυτά τελείωσαν. Θα έλθει η ώρα της δικαιοσύνης!»



ΠΡΙΝ από τέσσερις ημέρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε πανελλαδική επιχείρηση για την καταπολέμηση του φαινομένου της οργανωμένης μορφής δορυφορικής πειρατείας μέσω Ιντερνέτ. Η επιχείρηση διενεργήθηκε σε Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Σύρο, Δράμα και Κόρινθο. Συνελήφθησαν 10 άτομα τα οποία με χρήση ειδικών συσκευών (Dreambox) υπέκλεπταν και διένεμαν, παράνομα μέσω διαδικτύου, σε άλλους χρήστες Ιντερνέτ, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα της NOVA. Οι παραπάνω παράνομες υπηρεσίες προσφέρονταν στους χρήστες του διαδικτύου σε τιμή χαμηλότερη της νόμιμης μηνιαίας συνδρομής της Nova. Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης υπολογίζει ότι έχει υποστεί τεράστια ζημιά που ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ. Ο αντίλογος πολλών από αυτούς που υποκλέπτουν το πακέτο της Nova είναι ότι «…είναι πολλά τα λεφτά κάθε μήνα!» και αυτό που κάνουν είναι ένα είδος αντίδρασης. Γεγονός είναι ότι η κλοπή αυτή δεν διαφέρει από τις άλλες κλοπές γιατί χρησιμοποιούμε υπηρεσίες τις οποίες δεν δικαιούμαστε αφού δεν έχουμε πληρώσει το σχετικό τίμημα, άρα κάνουμε κλοπή!

Λεωνιδας Κλωντζας

anatolh.com
__________________
Ο χρήστης P@ntelis Web δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to P@ntelis Web For This Useful Post:
antonis (17-02-2010), cRc (18-02-2010)
Sponsored Links