Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-03-2010, 17:21:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή 41 επιστήμονες συμφωνούν - Αστεροειδής αφάνισε τους δεινοσαύρους


Η πρόσκρουση αστεροειδούς στη Γη είναι η μόνη εύλογη εξήγηση για τον αφανισμό των δεινοσαύρων, ανακοίνωσε διεθνής ερευνητική ομάδα, ελπίζοντας να βάλει τάξη στις θεωρίες που έχουν εκφράσει επιστήμονες εδώ και δεκαετίες.
Ομάδα 41 επιστημόνων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Καναδά και την Ιαπωνία, επανεξέτασε 20 χρόνια ερευνών προσπαθώντας να επιβεβαιώσει τα αίτια της εξαφάνισης των δεινοσαύρων στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, πριν 65 εκατομμύρια χρόνια.

Οι επιστημονικές απόψεις διχάζονταν ανάμεσα στο αν την εξαφάνιση προκάλεσε ένας αστεροειδής ή οι απανωτές εκρήξεις ενός ηφαιστείου στη σημερινή Ινδία, που κράτησαν 1,5 εκατ. χρόνια. Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Science, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρόσκρουση ενός αστεροειδούς μεγέθους 15 χιλιομέτρων στο σημερινό Μεξικό ήταν η αιτία του αφανισμού.

"Έπειτα προκλήθηκαν πυρκαγιές, σεισμοί μεγαλύτεροι των 10 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ και ηπειρωτικές κατολισθήσεις, που προκάλεσαν τσουνάμι", δήλωσε η Τζοάνα Μόργκαν, του Πανεπιστημίου Imperial στο Λονδίνο. Ο αστεροειδής εκτιμάται ότι χτύπησε τη Γη με δύναμη ένα δισεκατομμύριο μεγαλύτερη από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.

Σύμφωνα με τη Μόργκαν, "το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των δεινοσαύρων" ήρθε όταν κατεστραμμένο υλικό διασκορπίστηκε στην ατμόσφαιρα, καλύπτοντας τον πλανήτη με σκοτάδι, φέρνοντας το Χειμώνα παγκοσμίως και "σκοτώνοντας πολλά από τα είδη που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν σε αυτό το καταχθόνιο περιβάλλον".

Οι επιστήμονες, που εργάστηκαν για την έρευνα ανέλυσαν τη δουλειά παλαιοντολόγων, γεωχημικών, επιστημόνων μοντελοποίησης του κλίματος, γεωφυσικών και ιζηματολόγων, που είχαν συλλέξει στοιχεία τα τελευταία 20 χρόνια. Τα γεωλογικά αρχεία δείχνουν ότι το επεισόδιο που πυροδότησε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, γρήγορα κατέστρεψε τα θαλάσσια και χερσαία οικοσυστήματα, πράγμα που δείχνει ότι μόνο η πρόσκρουση αστεροειδούς είναι εύλογη εξήγηση.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to Stella For This Useful Post:
aristofanis78 (14-03-2010)
Sponsored Links