Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-07-2006, 14:08:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Χιονοδρομικό Κέντρο Όθρυος

Έτοιμη θα είναι στο τέλος Ιουλίου η μελέτη που εκπονεί για το Χιονοδρομικό Κέντρο στην Όθρυ η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας (ΑΝΕΜ), ενώ στην ανάπτυξη της περιοχής αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά και οι ξενοδοχειακές μονάδες ιδιωτών που χρηματοδοτήθηκαν μέσω του προγράμματος ΟΠΑΑΧ. Ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Αθ. Κοκκίνης, κυριάρχησε η δήλωσή του που παραπέμπει σε προεκλογικό φόντο, με την οποία τόνισε πως «το φθινόπωρο του 2007 θα εγκαινιάσουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο και την εγκατάσταση σε αυτό του πρώτου διπλού αναβατήρα».

Ανοιχτά άφησε για μία ακόμη φορά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις προθέσεις του στις προσεχείς νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΑΝΕΜ κ. Αθ. Κοκκίνης. Με μία αινιγματική δήλωση χθες στα πλαίσια των ανακοινώσεων για την πορεία της μελέτης που εκπονεί η ΑΝΕΜ για το Χιονοδρομικό Κέντρο στην Όθρυ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το φθινόπωρο του 2007 θα εγκατασταθεί ο πρώτος διπλός αναβατήρας και θα εγκαινιάσουμε τη λειτουργία του Κέντρου».

Ερωτηθείς σχετικά με την ιδιότητα που θα έχει το 2007 από τη στιγμή που ξεκάθαρα τόνισε ότι «θα εγκαινιάσουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο στην Όθρυ», επισήμανε με νόημα πως «αρκεί να διαβάσει κανείς το καταστατικό της ΑΝΕΜ και θα καταλάβει», παραπέμποντας στην παράγραφο που αναφέρει ότι «πρόεδρος της ΑΝΕΜ είναι ο εκάστοτε Νομάρχης ή ο νομαρχιακός σύμβουλος που ορίζεται με απόφαση αυτού».

Ο κ. Κοκκίνης δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο και να ερμηνεύσει την προαναφερόμενη δήλωσή του, ωστόσο έδωσε την αίσθηση πως βρίσκεται προ των πυλών ανακοινώσεων σχετικά με τις εκλογές για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τον προσεχή Οκτώβριο, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα είτε για ανεξάρτητη κάθοδο είτε για την εκ νέου συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Νομάρχη κ. Ιωαν. Πρίντζου.

Για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης που αφορά το Χιονοδρομικό Κέντρο στη θέση «Τσατάλι» της Όθρυος, ο πρόεδρος της ΑΝΕΜ κ. Αθ. Κοκκίνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, τονίζοντας πως «θα ολοκληρωθεί σε δύο περίπου μήνες και το φθινόπωρο του 2007 θα γίνουν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων και θα λειτουργήσει ο πρώτος διπλός αναβατήρας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις πιστώσεις που θα απαιτηθούν για την προμήθεια του εξοπλισμού, ανέφερε πως «για την αγορά του αναβατήρα έχει εξασφαλιστεί κατόπιν συντονισμένων ενεργειών το ποσό του 1εκ. ευρώ που απαιτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ επισήμανε πως «η ΑΝΕΜ βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής Αλμυρού προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουν τις δράσεις για τη λειτουργία ενός σύγχρονου Χιονοδρομικού Κέντρου».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΗ η μελέτη για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή «Τσατάλι» της Όθρυος και σε δύο περίπου μήνες με πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας οι παρεμβάσεις για την ηλεκτροδότηση θα έχουν τελειώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκκίνη, από τη μελέτη που συντάσσεται για το Χιονοδρομικό Κέντρο στην Όθρυ θα καθοριστούν πόσοι ακόμη αναβατήρες θα χρειαστεί να εγκατασταθούν για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία του, ενώ οι εκτάσεις στη θέση «Τσατάλι» είναι δημοτικές και όπως ανέφερε ο κ. Κοκκίνης «θα παραχωρηθούν για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων».

Βάσει της μελέτης θα προβλέπεται ακόμη η κατασκευή δύο τουριστικών καταφυγίων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ενώ σχετικά με τα έργα υποδομής που θα απαιτηθούν, ο κ. Κοκκίνης επισήμανε ότι «θα υπάρξει διαμόρφωση των χώρων για τη δημιουργία δύο πιστών».

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΝΕΜ στάθηκε ιδιαίτερα στις ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν ολοκληρωθεί στην περιοχή της Όθρυος, μέσω του προγράμματος ΟΠΑΑΧ, καθώς χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάζονται επτά πρότυπες ξενοδοχειακές τουριστικές μονάδες, συνολικού προϋπολογισμού 2εκ. ευρώ, ενώ από το ίδιο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθούν τέσσερις ακόμη ιδιωτικές επενδύσεις με προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ και το επόμενο διάστημα αναμένεται να αξιολογηθούν 13 προτάσεις ιδιωτών για την αποκατάσταση των όψεων σε παραδοσιακά κτίρια.

Επίσης, από το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ θα προκηρυχτούν 20 νέες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα θα χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση εννέα ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι θα λάβουν σε πρώτη φάση το ποσό των 10.000 ευρώ για τη δημιουργία της επιχείρησης που θα επιλέξουν.

«Στόχος μας», τόνισε ο κ. Κοκκίνης, «είναι η περιοχή της Όθρυος να καταστεί τουριστικός πόλος έλξης και όλες οι προαναφερόμενες δράσεις αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως η ΑΝΕΜ δεν στηρίζει την ανάπτυξη της περιοχής του Αλμυρού».



πηγη εφημεριδα θεσσαλια
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links