Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-03-2010, 18:30:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Οικοπεδοποιείται το Σέιχ Σου (Κέδρινος Λόφος)






Τη δημιουργία προυποθέσεων για τη κατασκευή μιας καινούριας πόλης μέσα στη συμπαγή δασική έκταση του Σειχ Σου θα επιφέρει η απόφασης της πρωτοβάθμιας δασικής Επιτροπής Ν.Θεσσαλονίκης, η οποία διατάσσει την άρση της αναδάσωσης σε ιδιωτική έκταση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης , το οποίο αποτεφρώθηκε στη καταστροφική πυρκαγιά του 1997.

Η απόφαση στηρίχθηκε σε βεβαίωση του δασαρχείου ,που εκδόθηκε πριν 25 χρόνια (1984) και αγνόησε 15 αποφάσεις του ΣτΕ που απαγορεύουν την άρση της αναδάσωσης σε όλη την έκταση των 30.000 στρεμμάτων του Σειχ Σου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την οικοπεδοποίηση 15.000 στρεμμάτων δάσους ,που έχουν ήδη δηλωθεί στο κτηματολόγιο και διεκδικούνται από ιδιώτες.

Η ολέθρια για το μέλλον του δάσους απόφαση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επεμβάσεων που επιχειρούνται μέσα στο περιαστικό δάσος της πόλης,όπως διαπλατύνσεις και ασφαλτόστρωση δασικών δρόμων, τοποθετήσεις οχετών που αποξηραίνουν υγροτόπους, και σχεδιασμοί για διέλευση μέσα από αυτό της εξωτερικής περιφερειακής.

Οι περιβαλλοντικες οργανωσεις της πόλης απευθύνουν έκκληση

1)Στην Υπουργό Περιβάλλοντος να προασπίσει την ακεραιότητα του Σειχ Σου,που αποτελεί το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης, κηρύσσοντας αυτό απολύτου προστασίας,όπως σχεδιάζεται να γίνει στη περίπτωση του Υμηττού.

2)Στη Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ασκήσει τα υπό του νόμου και εντός των αρμοδιοτήτων της ένδικα μέσα κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπήςΣτους χαλεπούς καιρούς της κλιματικής αλλαγής είναι εγκληματική για το φυσικό περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής η υποβάθμιση και η συρρίκνωση όσων δασικών εκτάσεων έχουν επιβιώσει των πυρκαγιών και της οικοπεδοποίησης..




Πηγή:taxalia.blogspot


__________________


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ironitsa : 15-03-2010 στις 18:34:
Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links