Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-03-2010, 22:14:   #4
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Καβάλα παν' στον τελικό

Καβάλα - Άρης 1-1 (vid)

Ο 96χρονος Αρης πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την Καβάλα (1-1) και πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για ένατη φορά στην ιστορία του. Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε ο ημιτελικός (vid).



Η εικόνα του αγώνα

Η Καβάλα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ουσιαστικά διατήρησε την υπεροχή της σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Η ομάδα του Ντε Μος ήταν σαφώς πιο επιθετική και προσπάθησε να πιέσει για να φτάσει γρήγορα στο γκολ. Ο Ορούμα και ο Ονουάτσι ήταν πολύ κινητικοί και ιδιαιτέρως επικίνδυνοι, ωστόσο κλασσική ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε.


Στο 27' υπάρχει μια φάση για την οποία δικαίως φωνάζουν οι γηπεδούχοι, με τον Ναφτί να γκρεμίζει άγαρμπα στην περιοχή τον Γιάννου, αλλά ο Δαλούκας έδωσε συνέχεια. Το ματς είχε ήδη αρχίσει να γίνεται πιο σκληρό, με πολλές δυνατές μονομαχίες στο κέντρο και συνεχή φάουλ.



Η Καβάλα έφτασε κοντά στο γκολ στο 33', αλλά το γυριστό του Ορούμα πέρασε λίγο άουτ. Ο ίδιος είχε μια καλή στιγμή και στο 37', με μια σέντρα-σουτ από πλάγια που αποσόβησε εγκαίρως ο Σηφάκης.



Σε μια από τις λιγοστές οργανωμένες επιθέσεις του Άρη στο πρώτο μέρος, οι "κίτρινοι" κατάφεραν να προηγηθούν, με αρκετή δόση τύχης, αλλά και σε καθοριστικό χρονικό σημείο. Ήταν το 44', όταν ο Ιτάνζ απέκρουσε εξ επαφής το πλασέ του Κόκε που είχε βγει τετ-α-τετ, αλλά από την απόκρουση η μπάλα κόντραρε εκ νέου στο κεφάλι του Ισπανού και κατέληξε στα δίχτυα.


Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τους οπαδούς του Άρη να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τον Κόκε, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση με το σφύριγμα της λήξης, αλλά τα πνεύματα να ηρεμούν σχετικά γρήγορα.


Παρά την ψυχρολουσία, οι γηπεδούχοι μπήκαν εξίσου επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο, έστω κι αν χρειάζονταν πλέον τρία γκολ για να οδηγήσουν το ματς στην παράταση. Η ισοφάριση ήρθε στο 57' με ένα καταπληκτικό γκολ από το Ντιέ. Ο Αφρικανός εξαπέλυσε έναν κεραυνό από μεγάλη απόσταση και έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα, με τον Σηφάκη απλώς να παρακολουθεί.


Η Καβάλα πίεσε στη συνέχεια για ένα δεύτερο γκολ που θα την έφερνε κοντά στο θαύμα. Το πάλεψε, έχασε ευκαιρίες, αλλά το γκολ αυτό δεν ήρθε ποτέ. Στο 70' οι "Αργοναύτες" είχαν σπουδαία στιγμή με δύο κεφαλιές από τους Ντουγκλάο και Ρινκόν που δεν βρήκαν στόχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Ρινκόν πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση.


Ο Άρης που αμυνόταν στο μεγαλύτερο διάστημα, θα μπορούσε να "κλέψει" τελικά τη νίκη (διότι την πρόκριση την είχε ήδη πάρει) στο 87', με το δοκάρι του Κόκε και το σουτ του Τζόνσον που απέκρουσε ο Ιτάνζ.



Εν τέλει τίποτα δεν άλλαξε, η Καβάλα αποκλείστηκε αξιοπρεπώς και οι "κίτρινοι" της Θεσσαλονίκης πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση στον μεγάλο τελικό, δίνοντας ραντεβού στον έτερο φιναλίστ για το βράδυ της 24ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ...


Το κλειδί του αγώνα


Το αποτέλεσμα στο "Ανθή Καραγιάννη" ήταν ισόπαλο λόγω της αστοχίας των επιθετικών της Καβάλας και της θετικής αμυντικής λειτουργίας του Άρη. Ωστόσο η πρόκριση κρίθηκε με το γκολ του Κόκε. Φάνταζε απίθανο να σκοράρουν τρεις φορές στην επανάληψη οι γηπεδούχοι.



MVP


Ο Σέρχιο Κόκε είναι άνθρωπος που ουσιαστικά στέλνει τον Άρη στον τελικό. Ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρώτου αγώνα, πετυχαίνοντας και ένα γκολ, ενώ στη ρεβάνς σκόραρε ξανά και μάλιστα το μοναδικό τέρμα των "κιτρίνων" στον αγώνα. Ένα γκολ καθοριστικό που σφράγισε την πρόκριση.


Αδύναμος κρίκος



Οι κάφροι...










Οι συνθέσεις των ομάδων
ΚΑΒΑΛΑ:
Ιτάνζ, Μουρ (46' Πετκάκης), Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ντιέ, Ορούμα (46' Ιωάννου), Ρινκόν, Ονουάτσι, Γιάννου (67' Ντομπρασίνοβιτς).

ΆΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε (92' Νάτσι Γκαρσία), Νασούτι, Μεριέμ (58' Χαβίτο), Κάμπορα (84' Τζόνσον), Πρίττας.
Διαιτητής:
Δαλούκας
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)


Πηγή : contra.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση