Υλικά:
2 λίτρα γάλα φρέσκο
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 βανίλιες
4 αυγά
Ελάχιστο αλάτι
Οδηγίες παρασκευής:
Βάζετε το γάλα να χλιάνει και μετά προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί.
Πριν πρέπει να έχετε κτυπήσει τα αυγά πολύ καλά για να μην κόψουν.
Ανακατεύεται συνέχεια μέχρι να δέσει καλά η κρέμα, αλλά όχι να είναι σφιχτή. Αν σφίξει πολύ η κρέμα μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο γάλα.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί, το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι και αδειάζετε την κρέμα. Το πάχος της πρέπει να είναι γύρω στα τρία δάχτυλα, για να ψηθεί καλά.
Ψήνετε στους 180οC μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της κρέμας. Την αφήνετε να κρυώσει αρκετά, την πασπαλίζετε με κανέλλα και την κόβετε μπακλαβαδωτά κομμάτια.