Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-05-2010, 12:20:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Η «αυτομόρφωση» και η «δια βίου μάθηση» στην πρώτη μάχη των πανελλαδικών




"Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μάθησης" είναι το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα, σήμερα, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Το θέμα δόθηκε με αναφορά σε ένα κείμενο της Αλεξάνδρας Κορωναίου και το βιβλίο της "Εκπαίδευση εκτός σχολείου". Το θέμα αφορά τη δια βίου μάθηση και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χαρακτηρίζεται βατό.
Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το θέμα έγινε γνωστό μέσω των ΜΜΕ πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας. Οι εξετάσεις άρχισαν χωρίς προβλήματα και τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι.
Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία, επισκέφθηκε τους εκπαιδευτικούς στα γραφεία τους, τούς ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην προετοιμασία των εξετάσεων και αποχώρησε.
"Στις πανελλήνιες εξετάσεις συμμετέχουν 93.000 νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις προσπάθειές τους. Ξέρουμε όλοι ότι η ζωή δεν είναι μια στιγμή. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για αυτούς που θέλουν και προσπαθούν", δήλωσε η κα Διαμαντοπούλου.
Να σημειώσουμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις σηματοδοτούνται φέτος από την κατάργηση της βάσης του 10 αλλά και από προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν την ερχόμενη Πέμπτη, σε Εσπερινά Λύκεια, εξαιτίας την απεργίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ, συμμετέχοντας στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links