Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-06-2010, 22:19:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Πρεμιέρα για το ψηφιακό σήμα στην Αττική



Για όσους βλέπετε τηλεόραση, πιθανότατα θα γνωρίζετε ότι από την Παρασκευή (18/6) το αναλογικό σήμα θα αποτελεί παρελθόν για την Αττική, με το ψηφιακό σήμα να παίρνει τα ηνία.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή λοιπόν εξέδωσε σήμερα Πέμπτη (17/6) προκειμένου οι φαν της τηλεόρασης να καταλάβουν πώς θα είναι ακριβώς τα πράγματα και τι γίνεται με όσους δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τηλεοράσεις με ψηφιακό σήμα, και αρκούνται στις παλιές, τύπου κουτί.

Όπως όλοι ξέρουμε λοιπόν, Mega, Ant1, Alpha, Star, Alter, ΣΚΑΙ και Μακεδονία TV θα εκπέμπουν σε ψηφιακό σήμα, παρέχοντας καλύτερη ποιότητα εικόνας και διαδραστικές υπηρεσίες.

Το ψηφιακό τους σήμα θα παρέχεται “δωρεάν” όπως δηλαδή και το αναλογικό, ενώ μην ακούτε όσους σας προσφέρουν ειδικά “αξεσουάρ” όπως κεραίες ή καλώδια, γιατί δεν απαιτείται τίποτε από αυτά.

Το μόνο που πρέπει να έχετε είναι ή ψηφιακή τηλεόραση (η οποία διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG-4) ή αποκωδικοποιητή που θα τον συνδέσετε στην τηλεόραση σας.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο είδη αποκωδικοποιητών:

1. Ο Standard Definition, ο οποίος έχει έχει έξοδο scart και προτείνεται για τηλεοράσεις παλαιού τύπου

2.High Definition, ο οποίος έχει HDMI έξοδο, κατάλληλη για τηλεοράσεις LCD/Plasma.

Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς κάρτας μετατροπέα (module) MPEG - 4, η οποία όμως χρησιμοποιείται μόνο σε τηλεοράσεις που έχουν είσοδο Common Interface (CI), με μόνο μειονέκτημα τη χρονοκαθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών και τη μη συμβατότητά της με όλες τις τηλεοράσεις.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξετάζεται λεπτομερώς η συμβατότητα με τη συσκευή σας.


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε :

- Για τα κανάλια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) στο Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΕΡΤ), στο τηλέφωνο 210 - 7407070 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση keep@ert.gr

- Για τα ιδιωτικά κανάλια στην εταιρεία "DIGEA", στο τηλέφωνο 14510 (χρέωση από σταθερό τηλέφωνο 0,63?/λεπτό και από κινητό για όλους τους παρόχους 1,00?/λεπτό) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@digea.gr








Πηγή:cosmo.gr
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links