Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-07-2010, 12:24:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Ανακινήστε τις μπαταρίες για να ξαναγεμίσουν



Αν καμιά μέρα δείτε κάποιον να ανακινεί μια μπαταρία προκειμένου να την ξαναφορτίσει, μην απορήσετε και μη θεωρήσετε ότι τα έχει… χαμένα. Ο λόγος που θα την ανακινεί θα είναι ότι ο νέος αυτός τύπος μπαταριών διαθέτει ένα σύστημα που τις φορτίζει με απλές ανακινήσεις.


Η παραγωγή ενέργειας με την κίνηση δεν είναι κάτι νέο. Μην ξεχνάμε τα ρολόγια kinetic που δεν χρειάζονται ποτέ μπαταρία, αφού οι απλές καθημερινές κινήσεις των χεριών αρκούν για να φορτίσουν ειδικούς πυκνωτές υψηλής χωρητικότητας που διαθέτουν τα ρολόγια αυτά. Και βέβαια το παράδειγμα των αυτοκινήτων, στα οποία η μπαταρία φορτίζει με την ενέργεια της κίνησης.

Έτσι λοιπόν κι αυτές οι μπαταρίες που θα βγουν σε μέγεθος AA και AAA θα διαθέτουν σύστημα με πηνείο και μαγνήτες προκειμένου να γεμίζουν ξανά δια της κίνησης. Το ρεύμα που θα παράγεται θα φορτίζει έναν πυκνωτή χωρητικότητας 500 mF (μιλιφαράντ). Αρχικά η χρήση τους θα περιορίζεται σε συσκευές πολύ μικρής κατανάλωσης. Μην περιμένετε δηλαδή ότι θα μπορούν να απογειώσουν ένα ηλεκτρικό ελικοπτεράκι, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές όπως τηλεχειριστήρια, μικροί φακοί και ρολόγια, συσκευές δηλαδή που συναντάμε παντού γύρω μας. Όταν οι μπαταρίες αδειάζουν απλά θα τις ανακινείτε λίγο και οι συσκευές αυτές θα ξαναλειτουργούν για αρκετό καιρό. Σίγουρα κάτι πιο οικονομικό και οικολογικό από το να πετάτε τις άδειες μπαταρίες και να παίρνετε νέες.

Η εταιρεία που θα παράγει αυτές τις μπαταρίες είναι η ιαπωνική Brother Industries Ltd. (γνωστή και για τους εκτυπωτές Brother και άλλες συσκευές γραφείου).
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to Stella For This Useful Post:
geodon (25-07-2010)
Sponsored Links