Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-07-2010, 18:46:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ και οι κάρτες θορύβου



Αυστηρά πρόστιμα για όσους οδηγούς δεν περνούν τα αυτοκίνητα τους από ΚΤΕΟ προβλέπει το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών. Παράλληλα, θα εισαχθεί για πρώτη φορά και κάρτα θορύβου για δίκυκλα και τρίκυκλα οχήματα.

Στα 400 ευρώ διαμορφώνεται το πρόστιμο για όσα οχήματα δεν περνούν από έλεγχο ΚΤΕΟ, όπως διευκρίνισε τη Δευτέρα (26/7) ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από δω και στο εξής θα υπάρχει ένας καινούριος ελεγκτικός μηχανισμός για τη λειτουργία των ΚΤΕΟ.

Όπως δήλωσε ο κ. Ρέππας, υπάρχουν σήμερα ΚΤΕΟ που στο 90% των οχημάτων που ελέγχονται, δεν βρίσκονται ατέλειες, γεγονός που όπως είπε, είναι αρκετά ύποπτο. Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα το 35-40% των οχημάτων δεν περνάνε καθόλου από ΚΤΕΟ.

Στο σημερινό αυτό, ο υπουργός διευκρίνισε, ότι στο εξής θα παρέχεται η δυνατότητα σε κάποιον ιδιοκτήτη ΙΧ που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, να πάει για τεχνικό έλεγχο και μέσα σε δέκα μέρες να παρουσιάσει τη σχετική κάρτα που θα πάρει, και θα πληρώσει το 1/8 του προστίμου, δηλαδή 50 ευρώ.

Επίσης, εισάγεται για πρώτη φορά κάρτα θορύβου στα δίκυκλα και τρίκυκλα οχήματα. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η παροχή κινήτρων για τη δημιουργία συνεργείων και πρατηρίων αερίων καυσίμων, προκειμένου να διαδοθεί και στη χώρα μας η υγραεριοκίνηση.

Σε ό,τι αφορά για τα πρατήρια υγρών καυσίμων, καταργείται ο περιορισμός που υπάρχει σήμερα, που είναι ελάχιστη απόσταση το ένα από το άλλο 200 μέτρα και ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι να λειτουργούν σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων, από χώρους όπου συνωστίζονται πάνω από πενήντα άτομα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι βενζινάδικα που σήμερα λειτουργούν σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και άλλους τέτοιους παρόμοιους χώρους θα πρέπει να απομακρυνθούν. Για το σκοπό αυτό, δίνεται δωδεκαετής προθεσμία για τη μετακόμιση των πρατηρίων αυτών.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links