Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-09-2010, 02:36:   #8
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Κροατία-Ελλάδα 0-0 (videos)

Με σωστή αμυντική τακτική η Εθνική ποδοσφαίρου πήρε αυτό που φάνηκε να θέλει περισσότερο στο "Μάξιμιρ" του Ζάγκρεμπ: την ισοπαλία (0-0). Τι έγινε στα άλλα ματς του 6ου ομίλου και η βαθμολογία. Σάντος: "Μας δίνει αυτοπεποίθηση" (videos).



Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το πρώτο ημίχρονο ίσως ήταν το πλέον ήσυχο που έχει αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα. Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο το γεγονός πως ο Σάντος άλλαξε το σύστημα (το περίφημο 4-4-2 σε ρόμβο) και προτίμησε ένα σχήμα αλά Ρεχάγκελ, γεμίζοντας τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Αυτό ακριβώς το στοιχείο ήταν που δυσκόλεψε τους Κροάτες, οι οποίοι μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσαν, όμως, να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Σηφάκη. Αν εξαιρέσουμε δύο σουτ, ο Κρητικός γκολκίπερ πέρασε ένα εύκολο πρώτο μέρος χωρίς τη μεγάλη επέμβαση.

Βέβαια, ούτε η Εθνική ήταν ιδιαίτερα απειλητική. Καθόλου θα λέγαμε. Ενα σουτ του Σαμαρά στο 19' ήταν το μοναδικό που δείξαμε σε 45 λεπτά. "Γιατί;", εύλογα θα αναρωτηθείτε. Γιατί απλούστατα το σύστημα 4-2-3-1 μπορεί στη θεωρία να φαίνεται ολίγον επιθετικό, στην πράξη όμως άφησε έναν Δημήτρη Σαλπιγγίδη να παλεύει μόνος του με τα θηρία. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να πάρει μια καλή μπαλιά της προκοπής (ουσιαστικά παίζαμε τον κενό χώρο για να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητά του) και η Εθνική ήταν τελείως ακίνδυνη επιθετικά.

Η λογική ήθελε τον Σάντος να γεμίζει την περιοχή στο δεύτερο μέρος, βάζοντας κάποιον δίπλα στον Σαλπιγγίδη. Αυτό δεν το είδαμε στα πρώτα λεπτά. Αντίθετα, είδαμε τον Γκέκα να παίρνει τη θέση του τραυματία Σαλπιγγίδη και την Κροατία να έχει ένα δυνατό διάστημα όπου πίεσε, αλλά δεν της βγήκε κάτι κυρίως λόγω της εξαιρετικής αμυντικής παρουσίας του ελληνικού συγκροτήματος. Επόμενο ήταν η απόδοση της Κροατίας να πέσει, χάνοντας αυτή την όρεξη που είχε στις αρχές της επανάληψης. Η πίεση παρέμεινε, αλλά ο εξαιρετικός Παπασταθόπουλος με άξιο συμπαραστάτη τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Λουκά Βύντρα δεν άφηναν να πέσει ούτε καρφίτσα. Καθάριζαν κάθε φάση και προσπαθούσαν να βγάλουν την ομάδα στην αντεπίθεση.

Αυτό μάλιστα έγινε πιο πολλές φορές όταν πέρασε ο Νίνης στη θέση του Καραγκούνη και η Ελλάδα απέκτησε πάσα με τη μία και ταχύτητα στην αντεπίθεση. Βέβαια, τα πράγματα δεν βγήκαν στον Σάντος όπως τα είχε σχεδιάσει, αφού δεν κάναμε τη μεγάλη φάση. Εκείνη που πήγαμε να κάνουμε στις καθυστερήσεις με τον Σαμαρά, αλλά ο επιθετικός της Σέλτικ πήρε πάνω του την αντεπίθεση και (λανθασμένα) επιχείρησε το δύσκολο γκολ.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η Εθνική παρατάχθηκε για να μη χάσει και δεν έχασε. Με εξαιρετική αμυντική τακτική κατέβηκε στο "Μάξιμιρ" πρωτίστως για να πάρει την ισοπαλία και στη συνέχεια τη νίκη αν τις έβγαινε κάποια αντεπίθεση. Τελικά πήρε την ισοπαλία με χαρακτηριστική άνεση και έσβησε τις κακές εντυπώσεις του αγώνα με τη Γεωργία.

MVP:

Να γιατί η Μίλαν πήρε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Εξαιρετικός ο Μεσσήνιος αμυντικός, έσβησε τον Ολιτς και όποιον πήγαινε να τον νικήσει. Αλάνθαστος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ο Γιώργος Σαμαράς ξέρει πολλά κιλά μπάλα και αυτό ουδείς το αμφισβητεί. Είναι από τους πλέον ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αλλά μερικές φορές αδικεί τον εαυτό του γιατί θέλει να βάλει το δύσκολο και θεαματικό γκολ, κάτι που λειτουργεί εις βάρος της Εθνικής.


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ρούνιε, Στρίνιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίμουνιτς, Βουκόγεβιτς (57' Ράκιτιτς), Πράνιτς, Πέτριτς (46' Γέλαβιτς), Κράνιτσαρ, Μόντριτς, Όλιτς (73' Εντουάρντο).

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Α.Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70' Nίνης), Τοροσίδης (92' Σεϊταρίδης), Σαμαράς, Σαλπίγγιδης (59' Γκέκας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ράκιτιτς, Σρνα - Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)


ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: 5ο λεπτό: Επικίνδυνο σουτ του Μόντριτς, ο Σηφάκης έδιωξε την μπάλα.

8ο λεπτό: Ωραία ενέργεια και σουτ από τον Κράνιτσαρ, η μπάλα κάπου βρίσκει και καταλήγει κόρνερ.

16ο λεπτό: Η Ελλάδα διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Τοροσίδη, ο οποίος δέχεται την κίτρινη κάρτα για θέατρο.

19ο λεπτό: Ο Σαμαράς βγαίνει στην επίθεση, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

49ο λεπτό: Ακυρώθηκε γκολ για την Ελλάδα. Ο διαιτητής θεώρησε πως ήταν οφσάιντ ο Τοροσίδης, που τροφοδότησε τον Παπασταθόπουλο.

59ο λεπτό: Ο Ράκιτιτς βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά ο Σηφάκης έπεσε και έδιωξε.

93ο λεπτό: Ο Πράνιτς τροφοδοτεί με κεφαλιά τον Εντουάρντο, όμως ευτυχώς το σουτ του κοντράρει στον Παπασταθόπουλο.














Κροατία-Ελλάδα 0-0 (videos) - Κροατία, Ελλάδα - Contra.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to geodon For This Useful Post:
korn (08-09-2010), Smell (08-09-2010)