Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-09-2010, 17:00:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Nokia World 2010: smartphones για όλα τα γούστα



Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Nokia World 2010, που αποτελεί το ετήσιο σημείο συνάντησης της Nokia, η φιλανδική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα μια νέα σειρά smartphones βασισμένα στην πλατφόρμα Symbian, η οποία παρουσιάζεται πλήρως ανανεωμένη και με σημαντικές βελτιώσεις, τόσο στον τομέα της ταχύτητας, όσο και σε αυτόν της ευχρηστίας. Οι νέες συσκευές συνοδεύονται από αναβαθμισμένες εφαρμογές και υπηρεσίας Ovi.

“Σήμερα ανεβάζουμε ταχύτητα στην προσπάθεια μας να ανακτήσουμε και πάλι την κορυφή της κατηγορία των smartphone,” δηλώνει ο κ.Niklas Savander, Executive Vice President ,Markets στη Nokia. “Παρά τον έντονο ανταγωνισμό, η Symbian εξακολουθεί να είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα smartphone στον κόσμο. Η νέα οικογένεια smartphones που παρουσιάζουμε σήμερα, βασίζεται στο εντελώς νέο Symbian OS, το οποίο έχει γραφτεί από την αρχή, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερες επιδόσεις, και παράλληλα να είναι πιο εύκολο στη χρήση και φιλικότερο για τους προγραμματιστές”. O κ. Savander σχολίασε επίσης και το μεγάλο αίσθημα αναμονής για την συσκευή Nokia N8 “Βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον των καταναλωτών αλλά και τις υψηλές για την ιστορία της Nokia προ-παραγγελίες, αναμένουμε μεγάλα πράγματα από τη καινούργια συσκευή”.

Ένα smartphone για τον καθένα…
Εκτός από το Nokia N8, η νέα οικογένεια των – ταχύτερων και φιλικότερων- Symbian smartphones περιλαμβάνει:

Το Nokia E7 – το απόλυτο κινητό για επαγγελματική χρήση. Εφοδιασμένο με την εφαρμογή Microsoft Mail for Exchange, το Nokia E7 υποστηρίζει σε πραγματικό χρόνο την άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε λογαριασμό εταιρικού email, ενώ ένας συνδυασμός από εφαρμογές υψηλού επιπέδου διασφαλίζουν το απόρρητο της εταιρικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Το Nokia E7 διαθέτει οθόνη αφής 4", με ειδική πολωτική επίστρωση για μεγαλύτερη ευκρίνεια, καθώς και πλήρες πληκτρολόγιο, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ενδιαφέρον για τον επαγγελματία και για όσους επιθυμούν να έχουν ένα κινητό τηλέφωνο με σχήμα και μέγεθος κατάλληλο για την επεξεργασία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων ή διαφανειών. Η λιανική τιμή πώλησης εκτιμάται στα 495 ευρώ (χωρίς φόρους ή επιδοτήσεις).

Το Nokia C7 – ένα όμορφο και κομψό smartphone σχεδιασμένο να διευκολύνει την κοινωνική δικτύωση, προσφέροντας άμεση ενημέρωση από το Facebook ή το Twitter, αλλά και από τους email λογαριασμούς του Yahoo! ή του Gmail, κατευθείαν στην αρχική οθόνη. Το Nokia C7 διαθέτει οθόνη 3.5 ιντσών, ενώ συνδυάζει εντυπωσιακά τις απαλές σχεδιαστικές γραμμές με υλικά όπως το γυαλί και το ανοξείδωτο ατσάλι. Η λιανική τιμή πώλησης εκτιμάται στα 335 ευρώ (χωρίς φόρους ή επιδοτήσεις).

Το Nokia C6 – ένα smartphone με ιδιαίτερο στυλ και μικρές διαστάσεις. Εξοπλισμένο με οθόνη αφής που, χάρη στην ειδική πολωτική επίστρωση, διευκολύνει τη χρήση σε εξωτερικούς χώρους, το νέο Nokia C6 (C6-01) ενσωματώνει τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας και κοινωνικής δικτύωσης σε ένα μοντέρνο σχέδιο από γυαλί και ατσάλι. Με το Nokia C6 μπορείτε να μείνετε συνδεδεμένοι με το προσωπικό σας email, να αποκτήσετε πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια μέσω του Ovi Music, ή να κατεβάσετε εφαρμογές και παιχνίδια μέσω του Ovi Store. Η λιανική τιμή πώλησης εκτιμάται στα 260 ευρώ (χωρίς φόρους ή επιδοτήσεις).

Ως μέλη της ίδιας οικογένειας smartphone, το Nokia N8, το Nokia E7, το Nokia C7 και το Nokia C6 έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Όλα έχουν κτιστεί επάνω στην νέα έκδοση της Symbian, της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας smartphone στον κόσμο. Παρόλο που διαθέτουν μια σειρά από νέες ή βελτιωμένες λειτουργίες όπως τα πολλαπλά homescreens, η τεχνολογία visual multitasking, η αναγνώριση χειρονομιών (gesture-based interaction), ισορροπούν με τρόπο θαυμαστό την καινοτομία με την απλότητα, καταφέρνοντας να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των ερωτήσεων προς το χρήστη (prompts), αλλά και να διατηρήσουν το οικείο περιβάλλον των κινητών Nokia.

Τέλος, οι χρήστες θα διαπιστώσουν ότι όλα τα νέα smartphones έχουν πρόσβαση στο Ovi Store, διαθέτουν δωρεάν χάρτες Ovi Maps, αλλά και όλες τις υπόλοιπες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων και η κοινωνική δικτύωση.

Οι πρώτες παραδόσεις των Nokia E7, Nokia C7 και C6 αναμένεται να ξεκινήσουν πρίν το τέλος του 2010.

Αναβαθμισμένο Ovi Store
Η νέα οικογένεια των έξυπνων κινητών Symbian ανοίγει την πόρτα σε ένα πλήρως αναβαθμισμένο Ovi Store. Μέσα από ένα φιλικότερο περιβάλλον χρήσης και χάρη σε νέες επιλογές, εξασφαλίζεται ταχύτατη πρόσβαση σε δημοφιλείς τίτλους όπως το foursquare, το Angry Birds, το Need for Speed Shift και το Real Golf 2011. Παράλληλα, μαζί με αγαπημένες εφαρμογές όπως το Fring, το Shazam, και το Asphalt 5, το Ovi Store συνεχίζει να διαθέτει κατΆ αποκλειστικότητα τίτλους όπως το Audiotube, το Tesco κα.

Όσον αφορά τους developers, η κοινή πλατφόρμα Symbian και το περιβάλλον Qt δίνουν τη δυνατότητα εύκολης ανάπτυξης νέων εφαρμογών για smartphone και εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο πληθυσμό συσκευών.

Ένας ολόκληρος κόσμος, με επίκεντρο τη ...θέση σας
Η ελεύθερη πρόσβαση στα Ovi Maps, το πληρέστερο σύστημα πλοήγησης πεζών και οδηγών στον κόσμο, ήταν για τα smartphones της Nokia μόνον η αρχή. Με την τελευταία έκδοση beta των Ovi Maps, η διάθεση της οποίας αρχίζει από σήμερα, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να απολαμβάνουν νέες λειτουργίες, αλλά και χάρτες με περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα Ovi Maps beta διαθέτουν πλέον εικόνα των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, τρένα) σε 85 πόλεις στον κόσμο, πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, ειδοποίηση ασφαλείας (είτε σε mode πλοήγησης, είτε εκτός), πληροφορίες για χώρους στάθμευσης και πρατήρια καυσίμων, και προειδοποίηση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Επίσης, διαθέτουν αυξημένες δυνατότητες αναζήτησης προορισμών, ενώ παράλληλα μπορούν να στείλουν ταχύτατα, μέσω γραπτού μηνύματος ή email, την ακριβή τους θέση σε άλλα κινητά.

Νέος εξοπλισμός για όσους βρίσκονται καθ' οδόν
Μαζί με τα νέα smartphones η Nokia παρουσίασε, επίσης, τα ακουστικά Bluetooth Stereo Headset BH-905i, τα οποία χάρη στην τεχνολογία active noise cancellation εξασφαλίζουν εξαιρετικό ήχο και ξεκούραστη επικοινωνία. Πέντε νέα μοναδικά σχέδια ακουστικών Bluetooth καλύπτουν κάθε χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης οδηγών μέσω φωνητικής καθοδήγησης.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to Stella For This Useful Post:
Smell (14-09-2010)
Sponsored Links