Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-12-2010, 20:51:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Νέος δορυφόρος W3D από την Eutelsat


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Eutelsat αναφέρει ότι ανέθεσε την κατασκευή του νέου δορυφόρου W3D στην εταιρεία Thales Alenia Space. Ο W3D θα είναι βασισμένος στην πλατφόρμα Spacebus 4000 της Thales Alenia Space, θα έχει 56 transponder, θα αντικαταστήσει τον χαμένο μετά την εκτόξευση της 28ης Οκτωβρίου δορυφόρο W3B, και προβλέπεται να παραδοθεί μέσα σε 24 μήνες ώστε να είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμος από τις αρχές του 2013. Ο δορυφόρος θα τοποθετηθεί στις 7°Ε μαζί με τον W3A, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα της θέσης από 44 transponder σε 70. Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση η Eutelsat πιέζει για όσο το δυνατότερο πιο γρήγορη παράδοση του νέου W3C, ώστε στα μέσα του 2011 να βρίσκεται στις 16°Ε.
Ο W3D θα έχει τρεις κύριες δέσμες εκπομπής:

Μία δέσμη Ku-band με κέντρο την Κεντρική Ευρώπη και Τουρκία, για λήψη εκπομπών απευθείας από τον δορυφόρο (DTH).

Μία δεύτερη δέσμη Ku-band που θα καλύπτει την Ευρώπη, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή, έως και την Κεντρική Ασία, που θα προορίζεται κυρίως για video link και δίκτυα δεδομένων.

Η τρίτη δέσμη θα καλύπτει την Υποσαχάρια Αφρική και νησιά του Ινδικού Ωκεανού για τοπικές τηλεπικοινωνιακές και διαδικτυακές υπηρεσίες.




πηγη
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links