Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ > ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ

και η BMW στις "μικρες κατηγοριες"

This is a discussion on και η BMW στις "μικρες κατηγοριες" within the ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ forums, part of the ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ category; Εταιρείες όπως η Audi και η Alfa Romeo ετοιμάζουν τις μελλοντικές τους προτάσεις στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Η BMW δεν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-10-2007, 20:49:   #1
mpcom
Moderator
 
Το avatar του χρήστη mpcom
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 475
Thanks: 84
Thanked 122 Times in 78 Posts
My Mood:
mpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished road
Προεπιλογή και η BMW στις "μικρες κατηγοριες"

Εταιρείες όπως η Audi και η Alfa Romeo ετοιμάζουν τις μελλοντικές τους προτάσεις στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Η BMW δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια ετοιμάζοντας ένα μικρό στα πρότυπα του Mini, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους καταναλωτές να αποκτήσουν την "πρώτη τους ΒΜW".

Αντικρίζοντας το εντυπωσιακό πρωτότυπο CS, που έδειξε η BMW λίγους μήνες πριν, πολλοί μίλησαν με σιγουριά για τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα των επόμενων μοντέλων της βαυαρικής φίρμας. Αυτή ακριβώς τη σχεδιαστική φιλοσοφία φαίνεται πως ενσωματώνει και η νέα μικρή BMW. Ο συμμετρικός σχεδιασμός με οβάλ στοιχεία στη μάσκα αλλά και ο προφυλακτήρας με σπορτίφ σχεδίαση πλαισιώνονται από φωτιστικά σώματα αμυγδαλωτού σχήματος, για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αλλά και αρκετά επιθετικό μπροστινό τμήμα του αμαξώματος. Μυώδη χαρακτηριστικά με έντονες και καθαρές γραμμές διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα της μικρής BMW, καταλήγοντας στο πίσω άκρο. Εκεί, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο παρμπρίζ με την έντονη κλίση, με τη γενική εικόνα του μοντέλου να αφήνει την αίσθηση του σύγχρονου και του στιβαρού. Όσο για το εσωτερικό του, αναμένεται να δανειστεί πολλά στοιχεία από τη σειρά 1, προκειμένου η βαυαρική εταιρεία να εξασφαλίσει και ένα λιγότερο "τσουχτερό" λογαριασμό για την κατασκευή του.

Η ΒMW κάνει την είσοδό της στη μικρή κατηγορία θέλοντας να αξιοποιήσει τις αυξημένες παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου της στην Αγγλία (ειδικά σε πατώματα), όπου κατασκευάζεται το Mini, βέβαια δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει στην Audi η BMW μετά την εμπορική αντεπίθεση της και συγκεκριμένα στο γεγονός, ότι η συμπατριώτισσά της ετοιμάζει -για την ίδια κατηγορία- το Α1 για το 2009. Ακόμα οι τεχνολογικές αλλά και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη επιβάλλουν την κατασκευή μοντέλων με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και συνάμα περιορισμένες εκπομπές επικίνδυνων ρύπων. Οι εκτιμήσεις των ειδικών, που θέλουν τη φορολόγηση των αυτοκινήτων στο μέλλον να γίνεται με βάση τις εκπομπές ρύπων (ήδη συμβαίνει σε κάποιες χώρες), επιβάλλει σχεδόν σε όλους τους κατασκευαστές να εντάξουν στην γκάμα τους περισσότερα μοντέλα οικολογικών προδιαγραφών. Η μικρή κατηγορία αποτελεί ιδανικό πεδίο για τέτοιου είδους επενδύσεις. Τέλος σημαντική είναι και η προσέγγιση νεανικού κοινού.

Η μικρή κατηγορία δίνει στους κατασκευαστές την ευκαιρία να παράγουν αποδοτικούς κινητήρες χωρίς υπερβολική κατανάλωση και με περισσότερο οικολογικές προδιαγραφές. Από τη λογική αυτή δεν αναμένεται να ξεφύγει η BMW, εφοδιάζοντας το μικρό της μοντέλο με μηχανικά σύνολα, ο κυβισμός των οποίων αναμένεται να κινείται ανάμεσα στα 1, 4 και στα 1,6 λίτρα, με ιπποδύναμη που μάλλον δεν θα ξεπερνά τους 115 ίππους. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε και σπορτίφ εκδόσεις, ακόμη και με ισχύ 150 ίππων (πιθανόν να τιτλοφορείται Μ1).

Aν επιβεβαιωθεί το σενάριο, που θέλει τη μικρή BMW να βασίζεται στο πάτωμα του Mini (είναι και το επικρατέστερο), έχουμε στα χέρια μας το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της βαυαρικής φίρμας με το λογότυπό της στο καπό και με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Φυσικά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα, το νέο αυτό μοντέλο να είναι και αυτό πισωκίνητο οπότε θα μιλάμε για μια εντελώς ξεχωριστή πρόταση στη μικρή κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η "κληρονομιά" του ονόματος BMW υπόσχεται σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια σπορ οδηγική αίσθηση και ανώτερη οδική συμπεριφορά, με γνώμονα την ευχαρίστηση του οδηγού.

automoto.pathfinder.gr
Ο χρήστης mpcom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τα πρώτα στοιχεία για το... "φρένο" στις δαπάνες των κρατικών αυτοκινήτων ironitsa ΕΛΛΑΔΑ 0 18-02-2010 11:00:
Φωτιά με "ερωτηματικά" στις "Μούσες" του Μπάμπη Λαζαρίδη ironitsa SHOWBIZ NEWS 0 15-10-2009 13:05:
ΠΑΣΟΚ : "Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες" LATEAM RSS NEWS 0 12-08-2009 08:51:
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" του "Τύπου της Κυριακής" και του ραδιοφωνικού σταθμού "City 99,5" LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2009 16:15:
Παρουσίαση του προγράμματος καταπολέμησης ναρκωτικών "Αθήνα - Ζωή" από τον Ν. Κακλαμάνη σε εκδήλωση με τίτλο " Όχι στις ουσίες ναι LATEAM RSS NEWS 0 10-07-2008 09:17:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:50:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam