Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ (https://www.lateam.gr/forum/f101/)
-   -   EE: Υποχρεωτικά ESC σε όλα τα αυτοκίνητα από το 2012 (https://www.lateam.gr/forum/f101/ee-ypoxreotika-esc-se-ola-ta-autokinita-apo-2012-a-6258/)

mpcom 30-10-2007 21:29:

EE: Υποχρεωτικά ESC σε όλα τα αυτοκίνητα από το 2012
 
Η υποχρεωτική τοποθέτηση συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου της ευστάθειας (ESC) σε όλα τα νέα αυτοκίνητα από το 2012, αποτελεί στόχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαίωσε με δήλωσή της η Επίτροπος κα Viviane Reding.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου-FIA και το Ίδρυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας-FIA Foundation έχουν ξεκινήσει πανευρωπαϊκή εκστρατεία, τόσο για την υιοθέτησή τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με οδηγία υποχρεωτικής εφαρμογής στα νέα αυτοκίνητα, όσο και με την προώθηση των συστημάτων ευστάθειας και την επιλογή τους από τους υποψήφιους αγοραστές νέων αυτοκινήτων πριν την υποχρεωτική εφαρμογή τους.

Ο Πρόεδρος της FIA Μax Mosley κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσει το συντομότερο δυνατό την υποχρεωτική χρήση των συστημάτων ευστάθειας από την παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου.

Ο Πρόεδρος της FIA παρουσίασε μάλιστα μια νέα μελέτη σύμφωνα με την οποία:

- Αν η χρήση συστημάτων ευστάθειας καθίστατο υποχρεωτική, θα είχαμε κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο 4.000 λιγότερους νεκρούς και 100.000 λιγότερους τραυματίες από τα τροχαία ατυχήματα.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προωθήσουμε αυτά τα συστήματα, τα οποία κυριολεκτικά σώζουν ζωές», είπε χαρακτηριστικά ο Max Mosley.

Υπέρ της εκστρατείας για την προώθηση των συστημάτων ελέγχου ευστάθειας τάχθηκε και ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Φ-1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος παρότρυνε τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, να επιλέγουν τα συστήματα ESC στον εξοπλισμό τους, «για την ασφάλειά τους και την ασφάλεια της οικογένειάς τους στην οδήγηση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επειδή η απώλεια πρόσφυσης του οχήματος στο δρόμο από διάφορες αιτίες, αποτελεί την κυριότερη αιτία τροχαίων ατυχημάτων, τα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης έχουν χαρακτηριστεί από τους ερευνητές, την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και τους οδηγούς από τα κορυφαία επιτεύγματα της ηλεκτρονικής τεχνολογίας για την οδική ασφάλεια, αλλά και την μεγαλύτερη καινοτομία στην οδική ασφάλεια μετά τη ζώνη ασφαλείας, καθώς η εφαρμογή συστημάτων ευστάθειας μπορεί να μειώσει κατά 20% τα τροχαία ατυχήματα.

Στις ΗΠΑ τα συστήματα ESP θα αποτελούν υποχρεωτικό εξοπλισμό σε όλα τα επιβατικά από το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανευρωπαϊκή έρευνα του Ανεξάρτητου Οργανισμού EuroNCAP με θέμα «Η επιλογή Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ευστάθειας- ESC ως βασικός εξοπλισμός των καινούριων αυτοκινήτων», παρουσίασε απογοητευτικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία των ευρωπαίων οδηγών, καθώς: -Αγγλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Μάλτα και Ιρλανδία τοποθετούνται στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου της έρευνας, αντίθετα με τη Δανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων.

capital.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:40:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam