Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ (https://www.lateam.gr/forum/f101/)
-   -   ΕΛΠΑ: Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση (https://www.lateam.gr/forum/f101/elpa-sumvoules-gia-asfali-odigisi-6401/)

antonis 13-11-2007 15:56:

ΕΛΠΑ: Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση
 
Ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους οδηγούς που κινούνται με κακές καιρικές συνθήκες, όπως στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, συνιστά το Τμήμα Οδικής Βοήθειας της ΕΛΠΑ (ΟΒΕΛΠΑ), καθώς στην πρώτη δυνατή βροχή, τόσο σε περιοχές της Αττικής όσο και σε άλλες περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές και φθορές στους δρόμους με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στα οχήματα και την ακινητοποίησή τους!

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης όταν οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να περάσουν δρόμους με λιμνάζοντα νερά, τα οποία καλύπτουν διάφορες κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών ζημιών!

Ενόψει της αρχής της χειμερινής περιόδου, η ΕΛΠΑ υπενθυμίζει στους οδηγούς χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές ώστε να αντιμετωπίζουν χωρίς προβλήματα τις δυσκολίες των δρόμων.

Ελαστικά: Απαραίτητος ο έλεγχος κατάστασης και πίεσης.

Το πέλμα να είναι μεγαλύτερο από τα 1,6 χιλ που ορίζει ο ΚΟΚ και οι πιέσεις αυτές που ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Αν κινούμαστε σε περιοχές με κακοκαιρία ή χιόνια, επιλέγουμε λάστιχα ειδικού τύπου (M+S - παντός καιρού ή ειδικού χιονιού). Αλλάζουμε επίσης τα λάστιχα αν έχουν μεγάλη «ηλικία», δηλ. 4 ή 5 χρόνια.

Μπαταρία: Ελέγχουμε την μπαταρία για να μπορεί να ανταποκριθεί στο ξεκίνημα στα παγωμένα πρωινά. Αν έχετε αμφιβολία αλλάξτε τη, διότι η μπαταρία «παραδίδει το πνεύμα της» στο κρύο. Χωρίς προειδοποίηση!

Καθαριστήρες: Ελέγχουμε ότι καθαρίζουν σωστά. Αν όχι, αλλάξτε τα μάκτρα τους. Βεβαιωθείτε επίσης ότι στο δοχείο του πλυστικού υγρού υπάρχει αντιψυκτικό.

Φώτα: Πρέπει να ελεγχθεί η σωστή τους ρύθμιση, ώστε και να βλέπουμε καλά και να μη «τυφλώνουμε» τους απέναντι.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:14:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam