Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ > ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ

Πρώτες επίσημες εικόνες του Audi A1

This is a discussion on Πρώτες επίσημες εικόνες του Audi A1 within the ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ forums, part of the ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ category; Λίγες μέρες πριν την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκιο, το Audi A1 κατέκλυσε με τις φωτογραφίες ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-10-2007, 19:06:   #1
mpcom
Moderator
 
Το avatar του χρήστη mpcom
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 475
Thanks: 84
Thanked 122 Times in 78 Posts
My Mood:
mpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished road
Προεπιλογή Πρώτες επίσημες εικόνες του Audi A1

Λίγες μέρες πριν την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκιο, το Audi A1 κατέκλυσε με τις φωτογραφίες του το διαδίκτυο. Σκετσάκια από το «A1 Metroproject Quattro», όπως είναι και το επίσημο όνομα του concept car της Audi, δείχνουν με λεπτομέρεια το πως θα είναι το νέο μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή.

Σχεδιαστικά, το μικρό Audi δείχνει αρκετά θυμωμένο, ίσως διότι έχει «τα έχει βάλει» με τη μαμά Audi και τον δύσκολο ρόλο που του ανέθεσαν: να αντιμετωπίσει το MINI Cooper. Το μικρό A1 όμως προικισμένο με ομορφιά, πολυτέλεια και σπορτίφ χαρακτήρα διαθέτει τα προσόντα που χρειάζονται, ενώ ακούγεται πως η τιμή του θα είναι λίγο... τσιμπημένη. Kυρίαρχο στοιχείο του μπροστινού μέρους έιναι ο ογκώδης προφυλακτήρας με μεγάλη εισαγωγή αέρα που εκτείνεται σε όλο το ύψος του και δημιουργεί συνειρμούς όλων των σπορ μοντέλων της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, απο το Supercar R8 και τις σειρές RS έως το πιο προσιτό TT.

Τα φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω είναι τεχνολογίας led, αγκαλιάζουν τις άκρες τους αμαξώματος και δημιουργούν ένα επιθετικό “ύφος”. Απο το πλάϊ εντύπωση προκαλεί η διχρωμία αμαξώματος-οροφής, η έλλειψη μεσαίων κολονών και οι μεγάλοι πολυάκτινοι τροχοί.

Το concept είναι 3,91 μέτρα μακρύ, 1,75 μέτρα φαρδύ και το μεταξόνιό του είναι 2,46 μέτρα και παρόλο τις compact διαστάσεις του και τα πίσω καθίσματα (δυο επιβάτες), ο χώρος αποσκευών φθάνει τα 240 λίτρα.

Εσωτερικά, το Audi A1 διαφοροποιείται εντελώς από τα υπόλοιπα, μεγαλύτερα αδέρφια του. Έχει μια ρετρό εμφάνιση, με σχεδόν όλα τα όργανα και κουμπιά να είναι ντυμένα στο αλουμίνιο. Φυσικά, δεν πρόκειται για καμία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Audi, αλλά απλώς έπρεπε το μικρό της μοντέλο να ξεχωρίσει και να υιοθετήσει χαρακτηριστικά που έκαναν τόσο δημοφιλή τον κύριο ανταγωνιστή του. Πέραν όμως της ρετρό εμφάνισης, το εσωτερικό είναι γεμάτο σπορτίφ πινελιές. Το φαλτσοκομμένο δερμάτινο τιμόνι με την παχιά στεφάνη, η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου ως διακοσμητικό και τα paddles αλλαγής ταχυτήτων πίσω απο το τιμόνι δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε ένα κορυφαίο σπορ αυτοκίνητο.

Οι εκπλήξεις όμως συνεχίζονται και κάτω από το καπώ. Η δύναμη της κορυφαίας έκδοσης του Audi A1 πηγάζει από τον 1.4 TFSI κινητήρα των 150 hp, ο οποίος μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς μέσω του S-tronic dual-clutch κιβωτίου. Αυτό δεν είναι βέβαια κάτι το καινούργιο, ο ηλεκτροκινητήρας όμως των 41 hp ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα είναι! Με μηδενικούς ρύπους και 200 Nm επιπρόσθετης ροπής, μπορεί να κινεί το μικρό Audi οικονομικά μέσα στην πόλη. Οι μπαταρία ιόντων λιθίου αντέχει για μικρές αποστάσεις έως 100 χλμ, που όμως αρκεί για τις καθημερινές διαδρομές στον χώρο εργασίας σας. Με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα, το A1 καταναλώνει 4,9 lt/100km ενώ εκπέμπει 112 g/km CO2.

Παρότι περιμέναμε την εμφάνιση του Metroproject Concept στην έκθεση Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυτό τελικά θα παρουσιαστεί στην 40η Διεθνή έκθεση του Τόκυο που ξεκινάει σε λίγες μέρες. Η παραγωγή του νέου Audi A1 αναμένεται να ξεκινήσει το 2009.






sportdrive.gr
Ο χρήστης mpcom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Καταγράφηκαν οι πρώτες πανοραμικές 3D εικόνες του Ήλιου! (vid) geodon ΔΙΑΣΤΗΜΑ 0 08-02-2011 02:00:
Επίσημες δηλώσεις από Αστυνομία και Πυροσβεστική LATEAM RSS NEWS 0 05-05-2010 18:37:
Porsche Panamera: Επίσημες φωτογραφίες ilias ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ 0 24-11-2008 23:37:
Πρώτες επίσημες φωτο - Νέο Honda Jazz mpcom ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ 0 29-10-2007 19:11:
Επίσημες οδηγίες για την ''γρίπη των πουλερικών''! cRc ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 0 23-08-2006 01:31:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:27:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam