Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

This is a discussion on ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; ΥΛΙΚΑ 1 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα 1 1/2 φλιτζ. καρύδια 7 αβγά 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη 1 1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-09-2009, 12:39:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Lightbulb ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 1 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα
  • 1 1/2 φλιτζ. καρύδια
  • 7 αβγά
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • βιτάμ για το άλειμμα
Για το γαρνίρισμα
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα
  • 1 φλιτζ. καρύδια
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • το χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια και τα κοπανίζουμε στο γουδί, μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια. Κατόπιν τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Χωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το αναδευτήρι των αβγών, τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των καρυδιών.
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με την τριμμένη φρυγανιά.
Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε καλά ένα ανοξείδωτο μπολ, ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το αναδευτήρι, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά, μέσα στη μαρέγκα, εναλλάξ τους χτυπημένους κρόκους και την τριμμένη φρυγανιά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα απαλά και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με βιτάμ και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν, για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Κοπανίζουμε στο γουδί, σε μικρά κομμάτια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα που έχουμε για το γαρνίρισμα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα, σε ένα παχύ στρώμα, σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Συμβουλή
Για να απορροφήσει η αμυγδαλοκαρυδόπιτα όσο το δυνατόν περισσότερο σιρόπι, θα πρέπει το σιρόπι να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:04:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam