Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

This is a discussion on ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Υλικά # 1 αρνίσιο μπουτάκι, 1 1/2 κιλό περίπου, σε μερίδες # 1 κούπα λάδι # 1 κούπα κρασί λευκό ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-12-2006, 02:40:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Υλικά

# 1 αρνίσιο μπουτάκι, 1 1/2 κιλό περίπου, σε μερίδες

# 1 κούπα λάδι

# 1 κούπα κρασί λευκό ξηρό

# 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

# 1 μικρό ξυλαράκι κανέλας

# 5 - 6 κόκκους μπαχάρι

# αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

# 1 κουνουπίδι, 1 κιλό περίπου

# 2 κουταλιές χυμό λεμονιού


για το χυλό
# 1 κούπα αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

# 1/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι

# 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα


# λάδι για το τηγάνισμα

Ατομα: 4 - 6

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε το κρέας, να ροδίσει ελαφρά. Ρίξτε το κρασί κι αφήστε επάνω στη φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέστε τον πελτέ, αφού πρώτα τον διαλύσετε σε 1/2 κούπα νερό, την κανέλα, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με αρκετή σάλτσα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό. Στο μεταξύ, πλύντε και καθαρίστε το κουνουπίδι. Κόψτε το κοτσάνι και βάλτε το σε κατσαρόλα, που να το χωράει, με λίγο νερό και το χυμό λεμονιού. Σκεπάστε, βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράστε το 10'. Το κουνουπίδι, δεν πρέπει να παραβράσει. Πρέπει να κρατάει αρκετά. Κατεβάστε από τη φωτιά, στραγγίστε το και χωρίστε το με προσοχή σε φούντες. Ετοιμάστε το χυλό. Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το κεφαλοτύρι. Κάντε ένα λάκκο στη μέση και ρίξτε μέσα τ' αυγά. Παίρνοντας το αλεύρι λίγο, λίγο από τριγύρω, δουλέψτε το μίγμα όσο χρειάζεται, ώσπου να γίνει λείο. Αφήστε το χυλό, να σταθεί 30' στο ψυγείο. Βουτήξτε τις φουντίτσες του κουνουπιδιού μέσα στο χυλό και τηγανίστε τις σε μπόλικο ζεστό λάδι, να ροδίσουν. Ρίξτε το τηγανισμένο κουνουπίδι μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας και κουνήστε τη, να λερωθεί το κουνουπίδι από τη σάλτσα. Σκεπάστε, αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει 5' επάνω στη φωτιά και κατεβάστε. Σερβίρετέ το ζεστό.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αρνάκι με Αρακά και Αγκινάρες antonis ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 18-05-2008 12:08:
Αρνάκι ρολό γεμιστό Stella ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 26-08-2006 11:03:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:59:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam