Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φλαν - Flan de Huevo

This is a discussion on Φλαν - Flan de Huevo within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; ΥΛΙΚΑ για φόρμα 26 εκατ. Για την κρέμα: 6 Αυγά 1 φλιτζ. Ζάχαρη 2 Βανίλιες 1 λίτρο Γάλα Για την ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-04-2007, 16:12:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.413
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Φλαν - Flan de Huevo



ΥΛΙΚΑ για φόρμα 26 εκατ.

Για την κρέμα:
6 Αυγά
1 φλιτζ. Ζάχαρη
2 Βανίλιες
1 λίτρο Γάλα

Για την καραμέλα:
3 κουτ. σούπας Ζάχαρη
2 σταγόνες Λεμόνι

Για το παντεσπάνι:
1 Αυγό
½ φλιτζ. Ζάχαρη
½ φλιτζ. Αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψί, μεγαλύτερο από τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε για την κρέμα, βάζουμε λίγο νερό και το τοποθετούμε στο φούρνο για να ζεσταθεί.
Ετοιμάζουμε την καραμέλα σε μπρίκι: Ρίχνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε 2-3 σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει. Μόλις πάρει το μελί χρώμα της καραμέλας (χωρίς να γίνει πολύ σκούρο), απλώνουμε αμέσως το μίγμα στη φόρμα, προσέχοντας να πάει παντού.
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα (δεν χρειάζεται να βράσει, απλώς να είναι χλιαρό).
Μέχρι να ζεσταθεί το γάλα, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη για την κρέμα στο μίξερ. Προσθέτουμε, στη συνέχεια, σταδιακά και το ζεστό γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ.
Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα με την καραμέλα και την τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο μέσα στο ταψί, για να ψηθεί στο μπαιν-μαρί που ετοιμάσαμε.
Όσο ψήνεται η φλαν, ετοιμάζουμε το παντεσπάνι, χτυπώντας απλώς στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αυγό. Όταν βγάλουμε την κρέμα από το φούρνο (αφού έχει ψηθεί για μία ώρα), απλώνουμε επάνω το μίγμα για το παντεσπάνι. Δημιουργούμε έτσι μία λεπτή στρώση που θα αποτελέσει τη βάσει της φλαν για να στέκεται καλύτερα και να κόβεται πιο εύκολα. Η φόρμα επιστρέφει στο φούρνο, για να ψηθεί άλλα 20’ λεπτά, πάλι μέσα στο ταψί με το νερό.
Όταν είναι έτοιμη και αφού την αφήσουμε να κρυώσει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, την τοποθετούμε στο ψυγείο για τις επόμενες 4-5 ώρες.
Αφού παγώσει καλά, ξεκολλάμε με πολλή προσοχή τις άκρες γύρω-γύρω, για να μη χαλάσει το σχήμα της καθώς θα την αναποδογυρίσουμε. Σκεπάζουμε τη φόρμα με μία πιατέλα και αναποδογυρίζουμε με μία απότομη κίνηση, για να ακουστεί ο μαγικός ήχος «φλαν!», από όπου πήρε και η κρέμα το όνομά της.
Γαρνίρουμε με σαντιγί, κάνοντας σχέδια με το κορνέ και στολίζουμε με τραγανά κερασάκια γλασέ.

ΤΙΡ: Προσθέτουμε το λεμόνι για να μη ζαχαρώσει η καραμέλα.
__________________

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stella : 09-01-2009 στις 19:25:
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:48:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam