Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλαμαρια γεμιστα με γεμιση α λα..παντεσπάνι

This is a discussion on Καλαμαρια γεμιστα με γεμιση α λα..παντεσπάνι within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Προετ οιμασία: Mπορείτε να έχετε έτοιμα και γεμισμένα τα καλαμάρια από την προηγουμένη και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο, σκεπασμένα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-03-2010, 18:47:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Καλαμαρια γεμιστα με γεμιση α λα..παντεσπάνι



Προετ
οιμασία:
Mπορείτε να έχετε έτοιμα και γεμισμένα τα καλαμάρια από την προηγουμένη και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη. Βγάλτε τα μισή ώρα νωρίτερα για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ψήσετε.


Υλικά (για 4 άτομα)
12 καλαμάρια (μικρά ή μεσαία)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μυρώνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 ml ούζο
3 κ.σ. πλιγούρι
2 +3 κ.σ. λάδι
50 ml ούζο
50 ml νερό
αλάτι, πιπέρι
μερικά κοντά κλωναράκια άνιθου για γαρνίρισμα

Ετοιμάζετε τα καλαμάρια: Tα καθαρίζετε, τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Μπορείτε να αφαιρέσετε το σκούρο δέρμα τους από το σώμα. Διαχωρίζετε το κεφάλι και τα πλοκάμια και πετάτε το μικρό σκληρό τμήμα που βρίσκεται στη βάση των πλοκαμιών. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια (και τα 2 μεγάλα) και τα αναμιγνύετε σε μπολ με τα 6 πρώτα υλικά, αλάτι και πιπέρι.
Με κουταλάκι γεμίζετε με το μίγμα το σώμα των καλαμαριών και κλείνετε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα.



Κλείστε το άνοιγμα του καλαμαριού με
μια οδοντογλυφίδα αφού γεμίσετε κάθε
ένα με το μίγμα!
Σημείωση: Μην παραγεμίζετε τα καλαμάρια σε σημείο να μην κλείνουν άνετα, γιατί θα "σκάσουν" κατά την διάρκεια του ψησίματος και θα ξεχυθεί η γέμιση. Αν σας περισσεύει γέμιση, βάλτε την κι αυτή στο σκεύος που θα ψήσετε τα καλαμάρια. Όταν θα είναι έτοιμη, ψημένη, μπορείτε να την βάλετε πάνω σε τοσταρισμένες μικρές φέτες ψωμιού, τη μία πλευρά των οποίων έχετε περάσει με την κομμένη πλευρά μιας σκελίδας σκόρδου, δημιουργώντας έτσι γευστικές μπουκιές για το καλωσόρισμα.

Αλείφετε με το μισό λάδι ένα χαμηλό σκεύος ή pyrex και τοποθετείτε τα γεμιστά καλαμάρια το ένα δίπλα στο άλλο σε μία στρώση. Ρίχνετε πάνω τους το υπόλοιπο λάδι, το ούζο και το νερό και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο και το μέγεθος των καλαμαριών ή μέχρι να είναι τρυφερά.



Βγάλτε τις οδοντογλυφίδες και είναι έτοιμο
το πιάτο που θα σας μεθύσει με τη
γεύση του!

Σερβίρισμα:Βγάζετε τις οδοντογλυφίδες και τοποθετείτε 2-3 καλαμάρια (ανάλογα με το μέγεθος) σε κάθε πιάτο. Γαρνίρετε με μερικά κοντά κλωναράκια άνηθου.


Πηγή:loipon.gr

__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Γεμιστά Σμυρνέικα ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 31-07-2010 13:38:
Διαμαρτυρία στην Καλαμαριά LATEAM RSS NEWS 0 14-10-2008 10:32:
ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ilias ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 140 16-04-2008 19:12:
Καλαμάρια γεμιστά ilias ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 31-03-2007 02:50:
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ilias ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 04-12-2006 19:41:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:39:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam