Αναποδογυριστή μηλόπιτα
Υλικά
1/2 βιτάμ
2 κούπες ζάχαρη
3-4 μήλα
4 αυγά
9 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν
Χυμός ενός πορτοκαλιού
3 βανίλιες
Ετοιμασία
Σε ένα ταψάκι 23 βάζουμε το βούτυρο. Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τα μήλα σε λεπτά σχετικά φετάκια.
Οταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε στο ταψάκι μισή κούπα ζάχαρη να πάει παντού και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Στην συνέχεια απλώνουμε γύρω-γύρω τα μήλα (και αν θέλουμε βάζουμε και καρύδια). Μετά πασπαλίζουμε τα μήλα με άλλη μισή κούπα ζάχαρη και κανέλα.
Ζύμη: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μπεικιν να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και μόλις ασπρίσει ρίχνουμε τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και την μαρέγκα.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας συνεχώς το μίγμα.
Ρίχνουμε την ζύμη πάνω στα μήλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμο σε περίπου 3/4 με μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο. (Πριν την βγάλετε τσιμπήστε την με ένα πιρουνάκι να δείτε αν έχουν ψηθεί τα μήλα.)
Οταν είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.