Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια ψητής μελιτζάνας

This is a discussion on Κεφτεδάκια ψητής μελιτζάνας within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Yλικά 4 μελιτζάνες, φλάσκες 2 πράσινες πιπεριές 2 κόκκινες πιπεριές 1 φλιτζ. τυρί κασέρι, τριμμένο 1 φλιτζ. αλεύρι 2 αβγά ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-10-2009, 18:49:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Κεφτεδάκια ψητής μελιτζάνας



Yλικά
  • 4 μελιτζάνες, φλάσκες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 φλιτζ. τυρί κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
  • 1 ½ φλιτζ. γάλα, χλιαρό
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Για το γαρνίρισμα:
  • άνηθο, ψιλοκομμένο, λάδι ελιάς, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου, γυρίζοντάς τες μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βγάζουμε από τον φούρνο σε μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους τους και βάζουμε τη σάρκα τους σε ένα άλλο μπολ.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, έως ότου χρυσίσει. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσουν.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κασέρι, τον μαϊντανό, τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρι, μέχρι να ενωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με 2 κουταλιές νερό και βάζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια. Τα περνάμε πρώτα από το μπολ με τα χτυπημένα αβγά, κατόπιν από το αλεύρι και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά, γαρνίροντας με άνηθο ψιλοκομμένο.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:39:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam