Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

This is a discussion on ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά 1 πακετάκι βιτάμ 2 κρεμμύδια 1 κουτί ντοματάκια 1 κουταλιά πελτέ ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-09-2009, 16:56:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Lightbulb ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ




ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  • 1 πακετάκι βιτάμ
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι
  • τριμμένη φέτα
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βιτάμ και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να σοταρισθεί, έως ότου ροδίσει.
Κατόπιν ρίχνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά απ όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματάκια, ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε το σκόρδο, λίγο μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν το μοσχάρι είναι έτοιμο.
Αν δούμε ότι έχει μαλακώσει βγάζουμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα .
Αν είναι ακόμα σκληρό προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Στην κατσαρόλα με τη σάλτσα από το κρέας ρίχνουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα για να πάει παντού η σάλτσα.
Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα βάζοντας πρώτα τα μακαρόνια, από πάνω τα κομμάτια του μοσχαριού και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε το κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι ή με τηγανηιτές πατάτες.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ!!! Stefania ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 28-01-2007 11:35:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:22:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam