Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ

This is a discussion on ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Για έξι άτομα χρειαζόμαστε : 3 κιλά κρέας (ζυγούρι κατά προτίμηση) κομμένο σε κομματάκια 5×5 εκατοστά περίπου Αλάτι και ρίγανη ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-09-2009, 22:36:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Lightbulb ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ



Για έξι άτομα χρειαζόμαστε :
  • 3 κιλά κρέας (ζυγούρι κατά προτίμηση) κομμένο σε κομματάκια 5×5 εκατοστά περίπου
  • Αλάτι και ρίγανη όπου οι ποσότητες εξαρτώνται από το χέρι του ψήστη (λέγεται ότι ο μάγειρας γίνεται, ο ψήστης γεννιέται)
  • 2 σούβλες μήκους 1,2 μέτρα περίπου η κάθε μια

Ανάβουμε φωτιά με αρκετά ξύλα, κλήματα ή κάρβουνα. Θα χρειαστείτε:

Περίπου 5 εκατοστά κάρβουνα (θράκα) καθ όλο το μήκος της σούβλας και θα υπολογίσετε περίπου μισή ώρα για να είναι έτοιμη η φωτιά.


Σουβλίζετε το κρέας βάζοντας ανακατεμένους μεζέδες με ξύγκι και

ψαχνό, πιέζοντας τους, τόσο ώστε να μην στριφογυρίζουν στην αρχή του ψησίματος.

Στην συνέχεια αφού απλώσετε τη φωτιά κατά μήκος της περιοχής που θα τοποθετήσετε τις σούβλες ,τις βάζετε επάνω και τις γυρνάτε συνεχώς.


Μετά από 20 περίπου λεπτά και όταν το κρέας θα φαίνεται εξωτερικά ότι κοντεύει να ψηθεί , τις απομακρύνεται από την φωτιά και τις ξαναβάζετε στην πιο πανω θέση για λίγη ώρα ακόμη.

Ποτέ δεν πρέπει να αφήνετε το κρέας να "στεγνώσει".

Συνοδεύετε με σαλάτες εποχής, πατάτες τηγανιτές και τυρί φέτα.

Το πιο νόστιμο κοντοσούβλι γίνεται από προβατίνα, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, γίνονται όμως και άλλα κρέατα αρκετά νόστιμα όπως αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και χοιρινό.

__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to ironitsa For This Useful Post:
korn (16-09-2009)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας



Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:06:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam