Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουζού Ντολμά- Γεμιστό Αρνί

This is a discussion on Κουζού Ντολμά- Γεμιστό Αρνί within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Κουζού Ντολμά- Γεμιστό Αρνί ΥΛΙΚΑ 1 Αρνί [χωρίς τα πίσω πόδια] 7 φρέσκα Κρεμμυδάκια 10 μανιτάρια Champignon 250gr Συκωταριά Αρνίσια ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-04-2007, 02:13:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Κουζού Ντολμά- Γεμιστό Αρνί

Κουζού Ντολμά- Γεμιστό Αρνί

ΥΛΙΚΑ

1 Αρνί [χωρίς τα πίσω πόδια]
7 φρέσκα Κρεμμυδάκια
10 μανιτάρια Champignon
250gr Συκωταριά Αρνίσια [πνευμόνι-συκώτι]
500gr Πλιγούρι
2 ώριμες Ντομάτες
1 φλυτζ. μαύρες Σταφίδες
Αλάτι, Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν ξεκινήσουμε ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το πνευμόνι και το συκώτι και τρίβουμε τις ώριμες ντομάτες για να πάρουμε το ζουμί τους.
Πλένουμε καλά το αρνάκι και το καθαρίζουμε από τις τρίχες. Δεν κρατάμε τα πίσω πόδια ούτε το κεφάλι, ώστε να χωράει στο ταψί. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ( για να πιάνει) και πιπέρι.

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο στον πάτο και σωτάρουμε ελαφρώς τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό από τις ντομάτες και το πλιγούρι. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί η γέμιση για δέκα λεπτά. Το παρακολουθούμε και ανακατεύουμε σε αραιά διαστήματα.

Σε ένα ταψί μεγάλο που να χωράει στον φούρνο μας, βάζουμε το αρνάκι και γεμίζουμε την κοιλιά του με την γέμιση. Με σπάγκο που περνάμε σε μεγάλη βελόνα [σακοράφα] ράβουμε το μαλακό μέρος και κλείνουμε την κοιλιά.

Βάζουμε το αρνάκι να ψηθεί στους 200 βαθμούς Κέλσιου για 3 περίπου ώρες. Αν έχουμε χρόνο το βάζουμε στους 180 βαθμούς για παραπάνω ώρα, ώστε να σιγοψηθεί και να είναι πιο ζουμερό.
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα τομάτας και δυόσμου ilias ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 09-06-2008 19:28:
ΑΡΝΙ ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ilias ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 24-11-2006 11:31:
Αρνάκι ρολό γεμιστό Stella ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 26-08-2006 11:03:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:03:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam