Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαγειρίτσα Καλαμπακιώτικη

This is a discussion on Μαγειρίτσα Καλαμπακιώτικη within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Μαγειρίτσα Καλαμπακιώτικη ΥΛΙΚΑ 2 Συκωταριές [συκώτι, πνευμόνι, κοιλιά, έντερο] 1 ½ kg: Σπανάκι, Σέσκουλα, Λάπατα 4 Κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-04-2007, 02:14:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Μαγειρίτσα Καλαμπακιώτικη

Μαγειρίτσα Καλαμπακιώτικη

ΥΛΙΚΑ

2 Συκωταριές [συκώτι, πνευμόνι, κοιλιά, έντερο]
1 ½ kg: Σπανάκι, Σέσκουλα, Λάπατα
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι Άνιθο
1 ματσάκι Μαϊντανό
Δυόσμο ξερό
1 ποτ. Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Αυγολέμονο: 2 Αυγά, 2 Λεμόνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν ξεκινήσουμε πλένουμε καλά τις συκωταριές και τις στραγγίζουμε από τα νερά.Προσοχή: η κοιλίτσα εκτός από καλό πλύσιμο θέλει και ξύσιμο: με ένα μαχαίρι ξύνουμε το πάνω μέρος του που έχει μια στρώση με «λέπια» και ξεπλένουμε καλά.
Τις βάζουμε να βράσουν όλοκληρες σε κατσαρόλα μέχρι να ασπρίσουν. Κρατάμε ένα ποτήρι από το ζουμί που έβρασαν οι συκωταριές.
Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα κόβουμε όχι πολύ ψιλά. Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό τα ζεματάμε για δέκα λεπτά ώστε να φύγουν από πάνω βλαβερές ουσίες.

Εν τω μεταξύ κόβουμε την συκωταριά σε μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ένα ποτήρι λάδι στον πάτο και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια. Προσθέτουμε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά με κλειστό καπάκι. Προσθέτουμε τα χόρτα και ένα ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να βράσει το φαγητό σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για είκοσι λεπτά. Η μαγειρίτσα πρέπει να χυλώσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε δύο κρόκους –χωρίς το ασπράδι και προσθέτουμε μισό ποτήρι χαπό τον ζωμό της κατσαρόλας. Χτυπάμε καλά το ζωμό με τους κρόκους και τον χυμό από το λεμόνι.

Όταν το φαγητό βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να χλιαρώσει. Ρίχνουμε το αυγολέμονο, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο!

Μια εναλλακτική χυλωμένη μαγειρίτσα!
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Οικολογική Μαγειρίτσα με λαχανικά ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 02-04-2010 09:57:
Μαγειρίτσα Παραδοσιακή ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 26-03-2010 22:02:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:24:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam