Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

This is a discussion on ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; 1 Για να μαγειρευτούν σωστά τα ζυμαρικά πρέπει να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό. Υπολογίστε 1 λίτρο νερού ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-05-2010, 18:26:   #1
Dreamrider
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη Dreamrider
 
Εγγραφή: Jun 2006
Μηνύματα: 74
Thanks: 15
Thanked 80 Times in 36 Posts
My Mood:
Dreamrider is on a distinguished road
Προεπιλογή ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ



1 Για να μαγειρευτούν σωστά τα ζυμαρικά πρέπει να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό. Υπολογίστε 1 λίτρο νερού για κάθε 100 γρ. ζυμαρικών.

2 Υπολογίστε την ποσότητα ζυμαρικών ανάλογα με τα άτομα. Συνήθως 150γρ. είναι αρκετά ανά άτομο.

3 Αν δεν θέλετε να αφρίζει το νερό καθώς βράζουν, αφήνετε μέσα στην κατσαρόλα μια ξύλινη κουτάλα.

4 Ανακατεύετε με την ξύλινη κουτάλα και όχι με μεταλλική, γιατί ρίχνει την θερμοκρασία του βρασμού

5 Προσθέστε σε νερό που βράζει αλάτι και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Τα ζυμαρικά δεν αλατίζονται αφού βράσουν. Το ελαιόλαδο βοηθά τα ζυμαρικά να μην κολλάνε μεταξύ τους.

6 Ρίξτε τα ζυμαρικά στο νερό μόνο όταν αυτό βράσει, βάζοντάς τα στο κέντρο της κατσαρόλας. Κρατήστε τη θερμοκρασία ψηλά για να επαναληφθεί το βράσιμο το συντομότερο.

7 Ανακατέψτε τα ζυμαρικά αμέσως μόλις τα ρίξετε στο νερό για να μην κολλήσουν. Κατά τη διάρκεια βρασμού, ανακατεύετε συχνά.

8 Εάν θέλετε μια αρωματική μακαρονάδα, δοκιμάστε να προσθέσετε στο νερό την ώρα που βράζουν ζυμαρικά, ένα κρεμμύδι, δυο σκελίδες σκόρδο και μερικά γαρίφαλα ή ρίγανη.

9 Αφήστε τα μακαρόνια να βράσουν χωρίς καπάκι.

10 Ο χρόνος βρασμού ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και το σχήμα του ζυμαρικού, ακόμα και με τον τύπο του νερού. Η δοκιμή ανάλογα με το προσωπικό γούστο παραμένει πάντα ο καλύτερος τρόπος για να κρίνετε πότε τα ζυμαρικά είναι έτοιμα. Για μία σωστή μακαρονάδα πρέπει να ακολουθήσετε τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στο πακέτο. Τα πολυβρασμένα ζυμαρικά χάνουν την γεύση και την νοστιμιά τους και δεν είναι τόσο εύπεπτα.

11 Ο χρόνος μαγειρέματος που αναφέρεται στις συσκευασίες είναι συνήθως ο ανώτερος. Αν πρόκειται να συνεχίσετε το μαγείρεμα στο φούρνο, τότε τα βράζετε λιγότερο.

12 Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για την επιτυχία ενός ωραίου πιάτου ζυμαρικών είναι το σούρωμα. Αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα και απ' ευθείας χωρίς να έχουμε προηγουμένως προσθέσει κρύο νερό στη κατσαρόλα. Τα ζυμαρικά πρέπει να τα σουρώνουμε διατηρώντας όλη τη θερμοκρασία του βρασμού. Αν θέλετε να μη σουρώσετε τα μακαρόνια αλλά να τα μαγειρέψετε κατευθείαν πρέπει να ξέρετε ότι χρησιμοποιείτε για 1 φλιτζάνι πάστα (κριθαράκι, κοφτό, κοραλλάκι, κ.τ.λ.) 3 φλιτζάνια βραστού νερού ή ζωμού.

13 Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, όταν σουρώσετε τα ζυμαρικά, αφήστε στην κατσαρόλα μικρή ποσότητα νερού και ξαναρίξτε τα μέσα. Στη συνέχεια προσθέστε βούτυρο.

14 Δεν τα ξεπλένετε ποτέ, παρά μόνο αν πρόκειται να προετοιμάσετε σαλάτα ζυμαρικών ή αν θέλετε να συνεχίσετε το ψήσιμό τους στο φούρνο. Το άμυλο των ζυμαρικών εφόσον δεν τα ξεπλύνετε βοηθάει στο να δέσουν καλύτερα με την σάλτσα τους.

15 Είναι προτιμότερο να μην περιχύνετε τα ζυμαρικά με τσιγαριστό βούτυρο ή λάδι γιατί έτσι γίνονται πιο "βαριά". Προσθέστε ωμό, φρέσκο βούτυρο στα ζεστά, σουρωμένα ζυμαρικά και αφήστε το να λειώσει μόνο του ανακατεύοντάς τα. Αν θέλετε να είναι πιο Light μη βάζετε ούτε αυτή την κουταλιά βούτυρο και οπωσδήποτε μη κάψετε το βούτυρο. Απλά ανακατέψτε τα ζυμαρικά από την αρχή με την σάλτσα η οποία έχει ούτως ή άλλως λίγο ελαιόλαδο. Αν υπάρχει πρόβλημα χοληστερόλης, μειώστε στο μισό την ποσότητα του φρέσκου βουτύρου, ή αντικαταστήστε το με καλαμποκέλαιο.

16 Το μυστικό της εύγευστης μακαρονάδας είναι να σερβιριστεί κυριολεκτικά αμέσως. Τα ζυμαρικά πρέπει πάντα να σερβίρονται και να τρώγονται ζεστά, αχνιστά, αμέσως μετά το βράσιμο. Αν βάζετε τυρί, προσθέστε το πρώτα, ανακατέψτε καλά και μετά βάλτε τη σάλτσα.

17 Μην αφήνετε τα ζυμαρικά μέσα σε ζουμί ή σάλτσα αν δεν τα φάτε αμέσως. Οτιδήποτε υδαρές ρουφιέται από τα μακαρόνια και η εικόνα που παρουσιάζουν είναι να φαίνονται πανιασμένα. Ρίχνετε πάντα την σάλτσα την τελευταία στιγμή.

18 Εκτός από την κλασσική Ιταλική παρμεζάνα, μπορείτε να συνοδεύεται τις μακαρονάδες σας με παραδοσιακή μυζήθρα, γραβιέρες, κεφαλοτύρι ή πεκορίνο.

19 Μην ρίχνετε το τριμμένο τυρί σε πολύ ζεστά ζυμαρικά, εαν δεν θέλετε να λιώσει.

20 Με τις σάλτσες από κρεμμύδι, σκόρδο και μανιτάρια ταιριάζει το κόκκινο κρασί.

21 Το λευκό κρασί δίνει ενδιαφέρουσα διάσταση σε θαλασσινά και οστρακοειδή.

22 Με τα κοφτά ζυμαρικά (πέννες, τρουμπετίνα, σέλινο, ριγκατόνι, φιογκάκι, στριφτό, αχιβαδάκι) μπορούμε να κάνουμε υπέροχες σαλάτες.

23 Πιο δημοφιλείς συνδυασμοί αφορούν τα μακριά ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες με κρέας ή ψαρικά , ενώ τις πάστες (ρικγατόνι, πένες, φιοκγάκια κτλ.) με άσπρες σάλτσες.

24 Μια μακαρονάδα να θεωρηθεί ελαφρύ ή βαρύ πιάτο. 100 gr σκέτων ζυμαρικών έχουν 350 θερμίδες. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την χρήση βούτυρου, σάλτσας και τυριού.


Γνωρίζατε οτι:

τα ζυμαρικά είναι το αγαπημένο φαγητό εκατομμυρίων ανθρώπων. Αποτελούν ένα από τους πιο βασικούς συντελεστές της Μεσογειακής δίαιτας και είναι πρωταρχικό τρόφιμο στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής.

οι αθλητές το προηγούμενο βράδυ κάθε αγώνα τρώνε μία μακαρονάδα με μία απλή σάλτσα ντομάτα μαγειρεμένη με λίγο ελαιόλαδο. Είναι ένα εύπεπτο πιάτο που θα τους επιτρέψει να κοιμηθούν ήσυχα και παράλληλα θα τους δώσει την απαιτούμενη ενέργεια.

η έκφραση ΄΄al dente΄΄ που χρησιμοποιούν οι Ιταλοί που είναι οι πρώτοι που εισήγαγαν τα ζυμαρικά στην κουζίνα τους, αφορά στο βράσιμο των ζυμαρικών. Οι Ιταλοί συνηθίζουν να τρώνε τα ζυμαρικά τους σκληρά . ΄΄al dente΄΄ σημαίνει να τα νιώθεις στο δόντι. Εμεις οι Ελληνες θέλουμε να τα τρώμε μαλακά. Μας πάει ίσως περισσότερο στη γεύση μας ωστόσο ο τρόπος βρασμού al dente είναι υγιεινότερος. Σύμφωνα με διατροφολογικές έρευνες τα λίγο βρασμένα ζυμαρικά είναι πιο εύπεπτα και αυτό γιατί χρειάζονται περισσότερη μάσηση και ως εκ τούτου περισσότερη παραγωγή σάλιου που βοηθά στην πέψη.
Ο χρήστης Dreamrider δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 3 Users Say Thank You to Dreamrider For This Useful Post:
ironitsa (07-05-2010), korn (08-05-2010), Stella (07-05-2010)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σουφλέ ζυμαρικών με τρία τυριά ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 12-04-2010 19:10:
Μουσικό Αυγό-Χρονόμετρο Για Βράσιμο Stella ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 15-02-2010 19:56:
Μικρά μυστικά για να ρίξετε τη χοληστερίνη σας ironitsa ΥΓΕΙΑ 0 29-09-2009 15:41:
Απόσυρση ζυμαρικών από τη MISKO LATEAM RSS NEWS 0 01-08-2008 16:36:
Απόσυρση ζυμαρικών LATEAM RSS NEWS 0 30-07-2008 14:21:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:37:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam