Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακαλιάρος με Σάλτσα Πιπεριάς

This is a discussion on Μπακαλιάρος με Σάλτσα Πιπεριάς within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο κομμένο σε ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-04-2008, 15:57:   #1
antonis
VIP
 
Το avatar του χρήστη antonis
 
Εγγραφή: Jun 2007
Περιοχή: Κόρινθος
Μηνύματα: 1.425
Thanks: 24
Thanked 308 Times in 220 Posts
My Mood:
antonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura about
Προεπιλογή Μπακαλιάρος με Σάλτσα Πιπεριάς

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα




1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο κομμένο σε φέτες ή μικρότερα κομμάτια

3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)

250 γραμμ. φρέσκα φασολάκια

500 γραμμ. σταμναγκάθι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουτ. του γλυκού ξερό βασιλικό

χυμό από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

ξίδι

αλάτι

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε δυνατή φωτιά. Τα αλατίζετε και τα γυρίζετε για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Καθαρίζετε τις άκρες από τα φασολάκια και τις ρίζες από τα χόρτα. Βράζετε ξεχωριστά το κάθε είδος από 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.

Βάζετε στο μπλέντερ τις πιπεριές, προσθέτετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το βασιλικό, λίγο αλάτι και 1-2 κουταλιές της σούπας ξίδι. Πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα.

Ανακατεύετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι και περιχύνετε τα φασολάκια και τα χόρτα.

Σερβίρετε τον μπακαλιάρο με τη σάλτσα πιπεριάς και συνοδεύετε με τα φασολάκια και το σταμναγκάθι.

ΤΙΡ

Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να βράσουν τα φασολάκια και το σταμναγκάθι. Για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους αν δεν τα σερβίρετε αμέσως, θα πρέπει μόλις τα στραγγίσετε να τα βάλετε για λίγα λεπτά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό ή να τα ξεπλύνετε με άφθονο τρεχούμενο κρύο νερό.

πηγή=.yupi.gr/
__________________
Ο χρήστης antonis δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 27-02-2011 22:30:
Μακαρόνια με σάλτσα καρυδιών ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 28-02-2010 19:29:
Σπαγκέτι με Κρύα Σάλτσα Ντομάτας antonis ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 15-07-2008 21:17:
Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα τομάτας και δυόσμου ilias ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 09-06-2008 19:28:
Κοτόπουλο με Σάλτσα Blue Cheese antonis ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 11-05-2008 08:05:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:38:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam