Μπεκρή μεζέ
Υλικά
-2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (μπούτι)
- 2 κιλά μαύρο κρασί μπρούσκο
- 3 κρεμμύδια
- 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
- 5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
- 1/2 κούπα βούτυρο
- Κόκκους πιπεριού
- Κανέλα
- Ρίγανη
- Μπαχάρι
- Θυμάρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- Αλάτι
Ετοιμασία
1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ρίχνουμε ένα κρεμμύδι και το κρέας και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
2. Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει. (Με το νερό μπορούμε να κάνουμε ρύζι).
3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το κρέας.
4. Oταν τσιγαριστεί και το κρέας προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, το κρασί, το αλεύρι και βράζουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. (Αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο κρασί αντί για νερό μέχρι να μαλακώσει το κρέας).