Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιλάφι με συκωτάκια κοτόπουλου

This is a discussion on Πιλάφι με συκωτάκια κοτόπουλου within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; ΥΛΙΚΑ ½ κιλό φρέσκα συκωτάκια κοτόπουλου (χωρίς τα στομάχια) 250 γρ. περίπου ρεβίθια βρασμένα 4 φωλιές φιδέ 1 ποτήρι νερού ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-11-2009, 17:30:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Πιλάφι με συκωτάκια κοτόπουλου



ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό φρέσκα συκωτάκια κοτόπουλου (χωρίς τα στομάχια)
  • 250 γρ. περίπου ρεβίθια βρασμένα
  • 4 φωλιές φιδέ
  • 1 ποτήρι νερού ρύζι για πιλάφι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 2 ντομάτες περασμένες από τον χοντρό τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aφήνουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά, γυρνώντας τα συνεχώς με ένα πιρούνι. Aφού γίνουν, τα αφήνουμε πάνω σε διπλό χαρτί κουζίνας. Tσιγαρίζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι με το βούτυρο και, λίγο πριν πάρει χρώμα, προσθέτουμε τον φιδέ σπασμένο με τα χέρια μας. Aνακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε τα συκωτάκια, το ρύζι (καλά πλυμένο), τις σταφίδες, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και την κανέλα. Bάζουμε στο φαγητό 1 ½ ποτήρι ζεστό νερό ή, ακόμα καλύτερα, ζωμό από κοτόπουλο. Aνακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.

Tips
: Κατάγεται από τις αραβικές χώρες -που φημίζονται για τα αρωματικά πιλάφια τους- και έφτασε στη χώρα μας από την Τουρκία. Τον χειμώνα, αποτελεί ένα ωραίο γεύμα (λίγο διαφορετικό απΆ ό,τι έχουμε συνηθίσει) με μπόλικη κανέλα, που ζητάει ξινό γιαούρτι και κόκκινο ξηρό κρασί. Εάν μαζί με τα συκωτάκια σάς βάλουν και τις καρδούλες, υπολογίστε λίγο παραπάνω ψήσιμο.
Αν το μαγειρέψετε με λιγότερα υγρά και το βάλετε ως γέμιση μέσα σΆ ένα κοτόπουλο, θα έχετε ένα εξίσου ενδιαφέρον φαγητό.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Kοτόπουλο κατσαρόλας με πιλάφι ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 24-02-2010 19:17:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:11:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam