ΥΛΙΚΑ
• ½ kg ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΦΡΕΣΚΟ
• ½ kg ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
• 1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
• 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ
• ½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
• ½ ΚΟΥΠΑ ΔΥΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
• ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΙΑ
ΣΙΡΟΠΙ
• 2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
• ½ ΚΟΥΠΑ ΜΕΛΙ
• 1 ? ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ
• 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
• 4 – 5 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ, ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ 7΄- 8΄. ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ 30εκ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ. ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ 5 ΦΥΛΛΑ, ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΤΟ 6Ο ΦΥΛΛΟ ΑΒΟΥΤΥΡΩΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΔΥΟ ΧΟΥΦΤΕΣ ΓΕΜΙΣΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ, ΕΝΑ ΑΒΟΥΤΥΡΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΕΜΙΣΗ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ. ΟΤΑΝ Η ΓΕΜΙΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΙ. ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕ ΝΕΡΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180?C ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΡΟΔΙΣΕΙ, ΠΕΡΙΠΟΥ 45΄.
ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.