Υλικά
# 15 μακριές πράσινες πιπεριές
# 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
# 2 κουταλιές λάδι
# 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
# πιπέρι, ρίγανη
# 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
# λίγο λάδι
# ψωμί ψίχα μπαγιάτικο
Ατομα: 4 - 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος ψησίματος: 15'
Εκτέλεση
Πλύντε τις πιπεριές, αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους σπόρους, προσέχοντας να μην τις σκίσετε. Σ' ένα μπολ, βάλτε το τυρί, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πατήστε τα μ' ένα πηρούνι, να ενωθούν. Ρίξτε κι ανακατέψτε την πιπεριά και το μαϊντανό. Μ' ένα κουταλάκι, γεμίστε τις πιπεριές με το μίγμα του τυριού και κλείστε το άνοιγμα, βάζοντας ένα μικρό κομμάτι ψωμί, ώστε να μην τρέξει το τυρί στο ψήσιμο. Αραδιάστε τις πιπεριές σε ταψί, αλείψτε τις με λίγο λάδι και ψήστε τις στο γκριλ ή, αν προτιμάτε, τηγανίστε τις. Θα τις γυρίσετε να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά. Σερβίρετέ τις ζεστές ή κρύες, είναι το ίδιο νόστιμες. Απίθανος μεζές για ούζο.