Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
250 γραμμ. μανιτάρια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ντομάτα
6 λιαστές ντομάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες, πασπαλίζετε με τη μισή ρίγανη και τις ψήνετε στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 30-40 λεπτά, ανάλογα με την προτίμησή σας.
Αλατοπιπερώνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Κόβετε την ντομάτα στη μέση και την πιέζετε για να βγάλει τα υγρά και τους σπόρους της. Την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και χοντροκόβετε το μαϊντανό.
Βάζετε στο πολυμίξερ την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ρίγανη και λίγο αλάτι. Πολτοποιείτε το μείγμα και το σερβίρετε σαν σάλτσα με τις ψημένες μπριζόλες. Συνοδεύετε με τα ψητά μανιτάρια.
ΤΙΡ
Το πέστο είναι ιταλικός όρος μαγειρικής για κάθε μείγμα που έχει ελαιόλαδο, παρμεζάνα, αρωματικά και ανάλογα με την περίσταση λαχανικά, ξηρούς καρπούς ή μαλακά λευκά τυριά.
πηγη=yupi.gr