Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού

This is a discussion on Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού within the ΣΥΝΤΑΓΕΣ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Προετοιμασία: 20-25 λεπτά και άλλα 20 λεπτά το μαγείρεμα. Μπορείτε να κάνετε τη σάλτσα μέχρι το στάδιο πριν την κρέμα, ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-02-2011, 22:30:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.769
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Lightbulb Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού



Προετοιμασία: 20-25 λεπτά και άλλα 20 λεπτά το μαγείρεμα. Μπορείτε να κάνετε τη σάλτσα μέχρι το στάδιο πριν την κρέμα, αρκετά νωρίτερα και να την ολοκληρώσετε την τελευταία στιγμή. Επίσης, αν αντικαταστήσετε την πλήρη κρέμα γάλακτος με λάιτ (πράσινη), θα έχετε λιγότερες θερμίδες. Αν κάνετε τη συνταγή για 2 άτομα, μειώστε όλες τις ποσότητες στο μισό (εκτός απΆ το πιπέρι :-). Εύκολη συνταγή και γρήγορη.

Υλικά (για 4 άτομα)
2 χοιρινά φιλέτα ολόκληρα
1 κ.σ. (κοφτή) βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα
4 πορτοκάλια: από τα 3 τον χυμό και από το 1, επίσης την φλούδα και το εσωτερικό
50 ml μαύρο ρούμι
200 ml κρέμα γάλακτος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Κάνετε τα julienne πορτοκαλιού: Aφαιρείτε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβετε με καλά ακονισμένο μαχαίρι πολύ λεπτές επιμήκεις λωρίδες πάχους σπιρτόξυλου.
Σημείωση: Η δουλειά αυτή γίνεται πιο γρήγορα κόβοντας 2 ή 3 κομμάτια φλούδας μαζί.
Βράζετε τα julienne σε μπόλικο νερό για 6-8 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό μέσα σουρωτήρι.
Καθαρίζετε το λευκό μέρος από το πορτοκάλι και κόβετε στο εσωτερικό κατά μήκος σε φέτες κρατώντας μόνο το ζουμερό μέρος χωρίς την εξωτερική μεμβράνη. Θα έχετε 12-13 κομμάτια. Τα κρατάτε όλα χωριστά.
Ετοιμάζετε τα φιλέτα: Tα καθαρίζετε με ένα μαχαίρι από μεγάλα υπολείμματα ινών, διπλώνετε και δένετε με σπάγκο τις ουρές ώστε να έχουν ομοιογενές σχήμα και πάχος.
Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο με το λάδι σε τηγάνι και μόλις κάψει και αφρίζει επαρκώς, τσιγαρίζετε τα φιλέτα απΆ όλες τις πλευρές (2 λεπτά περίπου για κάθε πλευρά). Τα μεταφέρετε σε ταψάκι, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Τα βγάζετε, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος.
Προθερμαίνετε το γκριλ.
Κάνετε τη σάλτσα: Aδειάζετε το τηγάνι από πιθανό λίπος, το βάζετε σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ρούμι, ξύνετε με ξύλινη κουτάλα τον πάτο και βράζετε για 10″ (δευτερόλεπτα). Ρίχνετε τον χυμό των πορτοκαλιών, ανακατεύετε και μεταφέρετε σε κατσαρόλι καθαρό. Φέρνετε σε σημείο βρασμού, ξαφρίζετε και βράζετε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό (θυμηθείτε ότι ως εδώ η σάλτσα μπορεί να γίνει νωρίτερα).
Προσθέτετε την κρέμα και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει και να έχετε μια βελούδινη σάλτσα. Ρίχνετε τα julienne, αλάτι και πιπέρι και τους χυμούς που έχει βγάλει το κρέας στο αλουμινόχαρτο. Δοκιμάζετε, διορθώνετε.
Ολοκλήρωση: Bάζετε το κρέας κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά. Ζεσταίνετε χαμηλότερα τα φετάκια από πορτοκάλι.
Σερβίρισμα: Κόβετε το κρέας σε φέτες 1,5-2 εκατ. και το μοιράζετε σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε βάζοντας στο πλάι του τις φετούλες πορτοκαλιού και περιχύνετε με τη σάλτσα.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Tηγανίτες πορτοκαλιού ironitsa ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 27-05-2010 19:11:
Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα τομάτας και δυόσμου ilias ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 09-06-2008 19:28:
Μπακαλιάρος με Σάλτσα Πιπεριάς antonis ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 09-04-2008 15:57:
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ilias ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 26-03-2007 22:23:
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ilias ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 24-11-2006 11:29:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:56:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam